Friss hírek

McLaren: Nem is fontolgattuk Vettel szerződtetését

Soha nem is fontolgatta Sebastian Vettel leszerződtetését 2021-re a McLaren csapata – ezt mondja az istálló vezérigazgatója, Zak Brown.

Vettel a 2020-as év végén távozik a Ferraritól: az olasz istálló kedden jelentette be, nem hosszabbítják meg a német versenyző lejáró szerződését.

Hogy Vettel marad-e az F1-ben, az nagy kérdés, főleg azok után, hogy a McLaren csütörtökön bejelentette, a Ferrarihoz távozó Carlos Sainz helyét Daniel Ricciardo veszi majd át.

A Ferrari keddi bejelentése után olyan hírek terjedtek el a nemzetközi sajtóban, melyek szerint Vettel szolgálatai iránt a Renault és a McLaren is érdeklődött, Zak Brown azonban pénteken cáfolta ezt.

„Seb nyilvánvalóan egy fantasztikus versenyző, egy négyszeres világbajnok” – mondta a McLaren ügyvezetője a Sky Sports F1 televíziónak.

„De azt gondolom, hogy már elég messzire jutottunk a holtszezonban, és tudtuk, hogy vagy Daniellel, vagy Carlosszal folytatjuk.”

„Soha nem is egyeztettünk senkivel rajtuk kívül, és Seb meglehetősen késői bejelentésekor már elég messzire jutottunk.”

Brown szerint Vettel számára a Renault tűnik a leglogikusabb opciónak az F1-en belül, ezért szerinte a német inkább befejezi Forma-1-es pályafutását.

„Nem úgy tűnik, hogy adódik egy lehetőség számára a Mercedesnél vagy a Red Bullnál, mint ahogy a McLarennél sem lesz hely, a Ferrarinál pedig egyértelmű, hogy nem. A következő legjobb csapat pedig a Renault.”

„A következő kérdés az, hogy Seb szeretne-e együtt dolgozni egy olyan csapattal, mely nem fog a győzelemért menni 2021-ben? Nagyszerű csapatról van szó persze, és nekik is előre kellene jutniuk a mezőnyben, de hacsak Seb nem akar újrakezdeni valamit egy istállóval, szerintem sajnos távozni fog a sportból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!