McLaren: Nem lesz gond a pénteki gumiteszttel

Nem lesz probléma a Pirelli új abroncsainak pénteki tesztjével – állítja a McLaren Mercedes sportigazgatója, Sam Michael, aki szerint elég idejük lesz arra, hogy megfelelően kiértékeljék az új hátsó gumikat.


Nem lesz probléma a Pirelli új abroncsainak pénteki tesztjével – állítja a McLaren Mercedes sportigazgatója, Sam Michael, aki szerint elég idejük lesz arra, hogy megfelelően kiértékeljék az új hátsó gumikat.

A Forma-1 mezőnye Montrealban próbálhatja ki először az új fejlesztésű abroncsokat, melyeket a Pirelli reményei szerint a csapatok Silverstone-ban már élesben is használnak majd.

A gumigyártó korábban abban bízott, a módosított gumikat egész hétvégén használják majd az alakulatok, ám végül a mezőny csak tesztelni fogja azt az éles bevetés előtt.

A korlátozott rendelkezésre álló idő ellenére a McLarennél nem tartanak attól, hogy nem lesz módjuk megfelelően kiértékelni az új termékeket.

„Őszintén szólva zökkenőmentesen fog majd menni a dolog” – mondta a szakember.

„Ha megnézzük az első versenyhétvégék átlagait, az edzések első 30-45 perceit a csapatok nem igazán használták ki, hiszen spóroltunk a gumikkal addig, amíg letisztul a pálya. Montrealban pedig ugyancsak ez lenne, hiszen ezt a pályát nem sűrűn használják, szóval elég piszkos.”

„Egy kicsit több aerodinamikai tesztre lesz szükség – de ezeket folytatni lehet a harmadik edzésen is, amit meg is tettünk már néhányszor, még akkor is, ha ezeken a tréningeken inkább már az időmérőre készülünk. De probléma nélkül beiktatjuk majd a gumitesztet is.”

„Érdekes lesz kipróbálni őket. A csapatok megvizsgálják majd a gumikopást, a hőmérsékleti profilokat, valamint a futófelület változásait, de nyilván lesznek aerodinamikai változtatások is.”

Michael hozzátette, a McLaren kisebb újításokkal érkezik majd Kanadába.

„Valójában csak kisebb elemeket teszünk fel, hogy megvizsgáljunk bizonyos dolgokat. Kis lépéseket teszünk a megfelelő irányba. A legutóbbi frissítések beváltak, és amíg ez így folytatódik, addig folyamatosan közeledünk az élmezőny felé. Az autó egyre jobb – még nem olyan gyors, mint reméltük, de jó irányba haladunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!