Friss hírek

McLaren: Nem leszünk elveszve Alonso nélkül

Nem fog elveszni Fernando Alonso iránymutatása nélkül a McLaren Forma-1-es csapata – legalábbis ebben bízik az istálló ügyvezetője, Zak Brown.

Nem fog elveszni Fernando Alonso iránymutatása nélkül a McLaren Forma-1-es csapata – legalábbis ebben bízik az istálló ügyvezetője, Zak Brown.

A brit istálló 2019-ben a Carlos Sainz – Lando Norris kettőssel vág neki a Forma-1-es bajnokságnak, a háttérben ráadásul komoly átszervezések is zajlanak: hamarosan technikai igazgatóként csatlakozik James Key, a McLaren pedig csütörtökön bejelentette, a Porschétől érkező Andreas Siegl veszi át az F1-es csapat irányítását.

Zak Brown ügyvezető a minap egy interjúban arról beszélt, optimistán várják az új szezont, és reményei szerint Alonso távozása sem okoz majd különösebb problémákat.

„Carlos sok tapasztalattal rendelkezik, és jó, hogy volt már néhány különböző csapatnál” – magyarázta Sainzcal kapcsolatban a szakember.

„Lando pedig bizonyította már, hogy rendkívül gyors, szóval ami azt illeti, hogy mennyire lesz gyors a versenyautónk, azt gondolom, hogy ezek a versenyzők a legtöbbet fogják kihozni belőle. És meg fogják tudni mondani, mi a helyzet.”

„Egy olyasvalakinek, mint Lando, nincs szüksége annyi tapasztalatra, mint Fernandónak volt, nem is kell olyan visszajelzéseket adnia. Időbe telik majd az ő fejlődése, de Carlos már az ötödik évét tölti a sportban. Szóval kényelmes helyzetben érezzük magunkat a versenyzőket illetően.”

Sainz az Abu Dhabi Nagydíjat követő teszten már át is ülhetett a McLaren autójába, és karácsony előtt sok időt eltöltött a wokingi gyárban is.

Brown azt mondta, lenyűgözte őt a spanyol hozzáállása, és meggyőződése, hogy jól együtt tudnak majd dolgozni.

„Mielőtt leigazoltuk, elkezdtem megismerni őt. Nagyon kedvelem őt, máskülönben nem igazoltuk volna le.”

„De külön kell választanom a két dolgot: őt, mint személyt, illetve mint versenyzőt. Emberileg nagyon jól kontrollált, tanult és intelligens, egész élete a motorsport körül forgott. Tetszik a személyisége és az attitűdje.”

„Nagyon megközelíthető, és kereskedelmi szempontból nagyon kedvező a szponzorok számára. Nagyon elkötelezett, sokat kérdez, nagyon érett – de szerintem ez annak is köszönhető, hogy már régóta van az F1-ben.”

„Ami pedig a versenyzői oldalt illeti: az alapján, amit eddig láttunk, le vagyunk nyűgözve. Agresszív, nagyon jól dolgozik együtt a mérnöki csapattal, tudni akarja, mi történik.”

„Felhív engem telefonon, akárcsak a mérnököket, rengeteget beszélgetett Fernandóval is. Szóval nagyon nyitott és szerintem izgatott is. Készen áll arra, hogy csatlakozzon hozzánk a felzárkózáshoz vezető úton.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!