Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

McLaren: Nem véletlen, hogy a Ferrari leszerződtette Sainzot!

Versenyzőjét, Carlos Sainzot dicsérte nemrég a McLaren Forma-1-es csapatát irányító Andreas Seidl. A szakember szerint nem véletlen, hogy a Ferrari a spanyol pilótát választotta a 2021-es idényre.

Sainz az idei szezont követően távozik a McLaren csapatától, jövőre ugyanis Sebastian Vettel helyét veszi majd át a Ferrarinál, ahol Charles Leclerc csapattársa lesz.

A spanyol pilóta számára vegyesen alakult a 2020-as idény eddig eltelt része, jelenleg azonban igazán meggyőző formát mutat: a múlt hétvégi Török Nagydíjon a 15. helyről rajtolva ért célba az 5. pozícióban, és jelenleg a 7. helyet foglalja el a bajnoki összetettben.

Neki, valamint csapattársának, Lando Norrisnak köszönhetően a McLaren jelenleg 4. a konstruktőrök között, mindössze 5 ponttal lemaradva a Racing Pointtól.

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke isztambuli teljesítménye után méltatta Sainzot.

„Egy olyan verseny, mint a törökországi, csak megerősítette, milyen kvalitásokkal rendelkezik Carlos” – mondta a szakember. „Már az elmúlt évek versenyei alapján is tudjuk, hogy kedveli ezeket a körülményeket, kedveli az esős vagy változó feltételeket.”

„Tudjuk, hogy remekül teljesít ilyen körülmények között, és hogy megvan a tehetsége abban, hogy megfelelően vállaljon kockázatot. És képes a pályán tartani az autót, miközben előre is lép, és megcsinálja azokat a manővereket, mint amiket most is. És ez egyszerűen hatalmas előny.”

„Az is hasznos, ha van egy olyan versenyződ, aki már jó ideje együtt dolgozik a mérnökével és a mérnöki csapatával, mert az isztambulihoz hasonló körülmények között rengeteg a kommunikáció a versenyző és a bokszutca fala között.”

„És Carlosnak megvan a tapasztalata is, hiszen fontos, hogy tömören és higgadtan, ugyanakkor világosan fogalmazzon a rádión azzal kapcsolatban, hogy mi folyik a pályán, hogy ezeket az információkat össze tudjuk vetni azokkal az adatokkal, amiket a bokszutca falán, és végül jó döntéseket hozzunk a megfelelő időben.”

Seidl hozzátette, nem véletlen az sem, hogy a Ferrari megkörnyékezte, majd le is szerződtette Sainzot a 2021-es szezonra.

„Ő egy nagyszerű versenyző. Oka van annak, hogy a Ferrari őt választotta a következő évre.”

„Nagyon kedvelem a hozzáállását, illetve azt, ahogy kezeli ezt a helyzetet velünk együtt. Teljes mértékben elkötelezett, nagyon motiváló az egész csapat számára, és szerintem ez a kulcsa azoknak az eredményeknek is, amiket együtt elérünk jelenleg. Szóval nagyon várom már az utolsó három versenyt, amit velünk tőlt – és persze remélhetőleg le tudjuk győzni őt jövőre!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!