McLaren: Nincs kilépési záradék Norris szerződésében - F1VILÁG.HU

McLaren: Nincs kilépési záradék Norris szerződésében

Nincs kilépési záradék Lando Norris szerződésében – árulta el a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown azok után, hogy egyre többet pletykálnak arról, a tehetséges versenyző elhagyhatja a patinás csapatot.

Norris 2019-ben a McLaren színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, idén tehát ötödik szezonját kezdte meg a wokingiakkal – annak reményében, hogy az élcsapatokkal harcolhat majd a dobogós helyekért, esetleg a győzelmekért.

A McLaren viszont kiábrándító formában kezdte a szezont, és két futam után pont nélkül áll a tabellán. A gyenge indítás után pedig természetesen rögtön megindultak a találgatások Norris jövőjével kapcsolatban is: a 23 éves versenyző jelenlegi szerződése 2025 végéig szól a csapattal, a pletykák szerint pedig a Ferrarihoz, de akár a Red Bullhoz, vagy a Mercedeshez is átszerződhet.

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója viszont azt mondja, Norris jelenlegi szerződésében nincsenek olyan záradékok, melyek lehetővé tennék, hogy a csapat gyenge teljesítménye esetén szakítsanak.

„Nulla kilépési záradéka van. Végső soron, ha a szerződése lejár, és nem teljesítünk, ő pedig nem érzi úgy, hogy versenyeket nyerhet, és a bajnoki címért csatázhat, akkor szerintem mindenki – legyen az versenyző, vagy csapattag – megfontolná a kilépést.”

„Szerződése van velünk, és ami a legfontosabb, nagyon boldog itt, és látja a fejlődést, amit elérünk, abszolút csapatjátékos. Szóval szerződés ide vagy oda, arról is szól a dolog, hogy boldog környezetben van, itt van velünk az úton, és van időnk arra, hogy bizonyítsuk neki, képesek leszünk olyan autót adni alá, mely képes a győzelemre.”

„Most még elég egyszerű a helyzet, de ha itt ülünk majd két év múlva, a szerződése pedig a végéhez közeledik, az már egy más helyzet lesz, ha nem teljesítünk jól, és meg is érteném, ha azt mondaná, hogy egy győztes autóra van szüksége.”

„Momentán viszont mindannyian arra fókuszálunk, hogy megkapjuk ezt az autót, szóval szerintem még túl korai máson aggódni, minthogy jó hétvégénk legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

McLaren: Nincs kilépési záradék Norris szerződésében
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!