McLaren: Nincs rejtegetnivalónk - F1VILÁG.HU

McLaren: Nincs rejtegetnivalónk

HIRDETÉS

Nincs rejtegetnivalója a McLaren Forma-1-es csapatának Fernando Alonso februári tesztbalesete kapcsán – ezt nyilatkozta pénteken Eric Boullier, az istálló versenyigazgatója.


Nincs rejtegetnivalója a McLaren Forma-1-es csapatának Fernando Alonso februári tesztbalesete kapcsán – ezt nyilatkozta pénteken Eric Boullier, az istálló versenyigazgatója.

Alonso még a második előszezoni teszt utolsó napján szenvedett balesetet Barcelonában, mely miatt nem lehet ott az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Bár a McLaren kivizsgálta a történteket, magyarázatával – miszerint az erős szél okozta az ütközést – nem sikerült meggyőznie a közvéleményt, sőt, állítólag a rivális csapatokat sem.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is vizsgálódni kezdett az ügyben, ennek egyelőre még nincs eredménye.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója azzal magyarázza a relatíve kevés információt a kétszeres világbajnok balesete kapcsán, hogy nem volt műszaki probléma az autóval, Alonsónak pedig joga van ahhoz, hogy a saját egészségével kapcsolatos információkat megtartsa magának.

„Amennyire én gondolom, ez egy személyes dolog, szóval senkinek sincs hozzáférése az orvosi kartonjaihoz – kivéve a doktoroknak” – mondta a francia szakember.

„A másik pedig, hogy technikailag minden vizsgálatot átláthatóan és nyíltan végeztünk az autón az FIA-val. Minden, amire eddig jutottunk, hogy nem találtunk semmi problémát, vagy bármit, ami előidézhette a balesetet.”

„További vizsgálatokat végzünk, de eljuttattuk a jelentésünket az FIA-nak, és szorosan együttműködünk velük. Semmi mást nem tudok elmondani ezzel kapcsolatban. Nincs mit titkolnunk.”

Boullier kifejtette, bár Alonso negatív eredménnyel abszolvált minden vizsgálatot, csak a szakorvosok mondhatják ki a végső szót azzal kapcsolatban, hogy rajthoz állhat-e a két hét múlva esedékes Maláj Nagydíjon.

Hirdetés

„Van egy orvosunk a McLarennél, aki hozzáfér a szükséges információkhoz, de ezek nem publikusak. Amennyire mi tudjuk, az orvosok elégedettek a vizsgálatok eredményeivel. Az utolsó szót viszont majd az FIA orvosa mondja ki Fernandóval kapcsolatban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!