Orosz Nagydíj

McLaren: Norris és Sainz szerint is jó a tempó

Lando Norris, McLaren MCL35
Fotó: McLaren
Magabiztosan nyilatkoztak a Forma-1-es Belga Nagydíj első szabadedzései után a McLaren versenyzői. Lando Norris és Carlos Sainz is hasznos napon van túl, és természetesen abban bíznak, hogy az erős pontszerző helyekért csatázhatnak majd vasárnap.

Norris a 7. legjobb idővel zárta az első spái napot, a második szabadedzés után pedig azt mondta, produktív gyakorláson vannak túl, a McLaren autója pedig igazán ütőképesnek tűnik.

„Tisztességes napunk volt, az autó igazán jónak tűnik” – mondta elégedetten Norris.

„Vannak dolgok, amikkel még küszködöm egy kicsit, de összességében megvan az önbizalmam az autóban, és vélhetően jobban indult a hétvége, mint Barcelonában.”

„Mindent tesztet elvégeztünk az autón, és megcsináltunk mindent, amit kellett.  Az autó egyensúlya remek, de még várnunk kell holnapig, hogy lássuk, mit tartogat az időjárás, és mi lesz, ha mindenki feltekeri a motorját.”

A McLaren másik versenyzője, Carlos Sainz a 9. helyen zárt pénteken, az ő napja jobbára kísérletezgetéssel telt.

„Normális pénteki napunk volt. Mindkét edzést arra használtuk, hogy kipróbáljunk néhány alternatív beállítást és ötletet, amiket a legutóbbi versenyen gyűjtöttünk – ez érdekesnek bizonyult” – mondta Sainz.

„Versenyképesek voltunk a tempót tekintve, és úgy tűnik, ott vagyunk a top 10-ben, de még csak péntek van. A Racing Pointok és a Renault különösen gyorsnak tűnnek itt, ha tehát harcolni akarunk velük ezen a hétvégén, tempót kell még találnunk holnapra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS