Friss hírek

McLaren: Norris van olyan gyors, mint bárki az F1-es mezőnyben

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown szerint nem kétséges, hogy versenyzőjük, Lando Norris van olyan gyors, mint a mezőny bármely tagja, és remek mércéül szolgál új csapattársa, Daniel Ricciardo számára.

A fiatal pilóta harmadik szezonját tölti a McLarennél, és idén eddig egy verseny kivételével mindannyiszor a legjobb 5 között végzett, Imolában és Monacában pedig a dobogóra is felállhatott.

Norrisnak is köszönhetően a McLaren jelenleg a 3. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében, a csapat vezérigazgatója, Zak Brown pedig természetesen nem győzni dicsérni fiatal pilótáját.

„Lando szépen fejlődött: újoncként érkezett, és már ekkor nagyon éretten versenyzett” – mondta a szakember. „Ha megnézzük a többi újoncot, akik a sportba érkeztek, nekik elég sok balesetük volt. Jó tempót mutattak, de túl sokszor átlépték a határt.”

„Lando viszont nem. Nagyszerű tempót és érettséget mutatott kezdettől fogva. Tavaly és idén pedig azt kértük tőle, hogy legyen egy kicsit jobban a határon. Majdhogynem biztattuk, hogy rendben van, ha alkalmanként kicsúszik. És még jobban felgyorsult, és még így is képes a pályán tartani az autót, ami nagyszerű.”

„Olaszországban kicsit átlépte a pályahatárokat, miközben a 3. helyért küzdött. Szóval agresszívebb lett – a rajtjaiban és az első köreiben is, de nagyon kontrollált módon.”

„Az ember az első évben természetesen arra számít, hogy beletelik egy kis időbe, amíg megtanulja a pályát, a beállításokat, és követte Carlost [Sainz]. Most viszont péntekenként az első edzésen rögtön formában van.”

„Szóval rendkívül elégedettek vagyunk Lando fejlődésével, és szerintünk nagyon magas szinten versenyez. Azt gondolom, van olyan gyors, mint bárki a mezőnyben. Szóval nagyszerű mércét jelent.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!