Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

McLaren: Oda kell tenniük magukat a jövő évi újoncoknak

A Forma-1-ben jövőre bemutatkozó fiatal tehetségeknek kivételesen kell teljesíteniük, ha helyt akarnak állni a száguldó cirkuszban a jelentős szabályváltozások közepette.


A Forma-1-ben jövőre bemutatkozó fiatal tehetségeknek kivételesen kell teljesíteniük, ha helyt akarnak állni a száguldó cirkuszban a jelentős szabályváltozások közepette.

Így vélekedik Jonathan Neale, a McLaren Forma-1-es csapatának ügyvezetője, miután kiderült, hogy a Toro Rosso 2014-ben a mindössze 19 esztendős Daniil Kvyatot ülteti egyik versenyautójába.

Az orosz tehetség idén a GP3-as sorozatban, valamint az FIA Forma-3-as Európa-bajnokságán vitézkedett, a Toro Rosso pedig úgy találta, jobban jár az ő szerződtetésével, mint Antonio Félix da Costáéval.

„A GP3-ból a Forma-1-be kerülni igencsak nagy lépést, ráadásul az elvárások is igencsak nagyok” – mondta Jonathan Neale, a McLaren ügyvezető-igazgatója.

„Ráadásul ott vannak még a jelentős technikai változások is. Mi magunk megpróbáljuk kitalálni, hogyan fog ez a csomag a leghatékonyabban működni, hogyan tudunk megbirkózni az aerodinamikai, valamint az új hajtáslánc nyújtotta kihívásokkal. Épp elég nehéz ez anélkül, hogy bekerülne még az egyenletbe egy fiatal versenyző is.”

„Kivételes versenyzők esetében sikeresen kivitelezhető volt ez a múltban, de a Forma-1-ben óriási a nyomás, és egyúttal nagyon könyörtelen is.”

A McLaren jelenleg saját tehetségeinek – Jan Magnussennek és Stoffel Vandoorne-nak – is próbál helyet találni a Forma-1-ben. Ők ketten idén a World Series by Renault sorozat 3,5 literes géposztályában az első, illetve a harmadik helye szerezték meg.

Bár a wokingi gárda próbálkozásai eddig nem jártak sikerrel, Neale kifejtette, hosszú távra terveznek ifjoncaikkal, ráadásul a 2014-ben életbe lépő új, tesztekre vonatkozó szabályok is a segítségükre lehetnek.

„Szükség van arra, hogy beszoktassuk a fiatalokat. Azt gondolom, a tesztelés újbóli bevezetése segíthet nekünk ebben. Mindig nagyon izgalmas figyelni a következő generációt, ahogy versenyzők tűnnek fel a horizonton.”

„Kevin Magnussen és Stoffel Vandoorne igencsak érdekes lehet számunkra a jövőre nézve, és mindez hozzátartozik ahhoz, hogy rövidesen dönteni fogunk arról, mit is kezdünk majd versenyzői felállásunkkal a következő két-három évben.”

„Keményen dolgozunk azon, hogy megbizonyosodjunk róla, ők ketten továbbra is benne lesznek jövőbeli terveinkben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!