McLaren: Perez már Ausztráliában nyerhet

Sergio Pereznek már a 2013-as idény első versenyétől lehetősége lesz arra, hogy a futamgyőzelemért szálljon harcba – mondta magabiztosan a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.


Sergio Pereznek már a 2013-as idény első versenyétől lehetősége lesz arra, hogy a futamgyőzelemért szálljon harcba – mondta magabiztosan a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.

A mexikói pilóta tavaly mutatkozhatott be a Forma-1-ben a Sauber színeiben, jövőre pedig már a McLarennel harcolhat a legjobb pozíciókért – múlt pénteken ugyanis a csapat bejelentette, ő váltja majd a Mercedeshez távozó Lewis Hamiltont.

Annak ellenére, hogy Perez eddig csupán két szezont versenyzett a Forma-1-ben, Whitmarsh biztos benne, az ifjú versenyző már kezdettől fogva képes lesz a győzelemre.

„Úgy gondolom, Sergio rendkívül fiatal. Reméljük, hogy elég mozgalmas telünk lesz majd vele, és sikerül felkészítenünk őt” – mondta a szakember.

„Nem látom okát annak, hogy miért ne harcolhatna a győzelemért az első versenyen, Ausztráliában, ha egy elég jó autót adunk alá. Nem hiszem, hogy úgy tekint saját magára, mint egy újoncra. Véleményem szerint gyorsan tanul majd, de az idő erre is választ ad. Optimisták vagyunk, és nagy ambíciókkal készülünk a jövő évre.”

Perez idén eddig háromszor állhatott dobogóra a Sauberrel, Whitmarsh szerint azonban még bőven van potenciál az ifjú mexikóiban.

„Nyilvánvalóan több lehetőséget is számba vettünk” – válaszolt a szakember arra a kérdésre, hogy miért Perez mellett tették le voksukat például Nico Hülkenberg, vagy Paul di Resta helyett.

„Volt néhány elsöprő dobogós eredménye idén. Elég csak megnézni a pályán mutatott viselkedését, a hozzáállását. Ő egy nagyon intelligens versenyző, egy szerény egyéniség, és úgy hisszük, hogy sokkal több potenciál van benne annál, mint amit eddig megmutatott.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS