McLaren: Piastri ügyesen megbirkózott a „kritikus” miami problémával - F1VILÁG.HU

McLaren: Piastri ügyesen megbirkózott a „kritikus” miami problémával

HIRDETÉS
Újonc pilótáját, Oscar Piastrit méltatta a vasárnapi Miami Nagydíjat követően a McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella, aki szerint az ausztrál pilóta szépen megbirkózott az őt hátráltató technikai problémával.
Oscar Piastri, McLaren MCL60 during the Miami GP at Miami International Autodrome

A wokingi gárda kiábrándító hétvégét teljesített Miamiban, hiszen sem Oscar Piastri, sem Lando Norris nem jutott tovább az időmérő első szakaszából, a versenyen pedig egyiküknek sem jött össze a pontszerzés: Piastri a 19., Norris pedig a 17. helyen ért célba.

A csapat ráadásul nemcsak a gyenge teljesítménnyel, hanem a megbízhatósággal is megszenvedett a verseny napján, Piastrinak ugyanis már a rajttól kezdve gondjai voltak autójának fékrendszerével.

„Problémája volt a brake-by-wire-rendszerrel, és az egész versenyt így kellett teljesítenie, és Oscar remekül megbirkózott ezzel” – idézi az olasz szakember szavait a RacingNews365.com című internetes portál. „Miután háromszor vagy négyszer elfékezte a gumijait, felismerte, hogy alkalmazkodnia kell a problémához azzal, ahogy fékez.”

Stella elárulta, a felmerült problémáknak két kritikus tényezője volt, emiatt pedig fontolgatta az istálló, hogy inkább a bokszba hívja Piastrit.

„Az első az volt, hogy a hátsó fékek elkezdtek túlmelegedni. A második pedig, hogy Oscar mélyen ment bele néhány kanyarba, mivel jobbára csak az első fékeket használta, miközben próbáltuk megoldani a problémát. Mindkét dologhoz találtunk bizonyos beállításokat, és a versenyző is alkalmazkodott, ami azt jelentette, hogy kontroll alatt tudtuk tartani a fékhőmérsékletet, és meglehetősen következetesek tudtunk lenni a féktávokon.”

„Szóval úgy döntöttünk, hogy versenyben maradunk. Tudjuk, hogy nem volt sok lehetőségünk, de azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, szóval versenyben maradunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!