McLaren: Prodromou a kirakó utolsó darabkája

A kirakó utolsó darabjaként jellemezte Peter Prodromou Red Bulltól való elcsábítását a McLaren Forma-1-es csapatának versenyigazgatója, Eric Boullier.


A kirakó utolsó darabjaként jellemezte Peter Prodromou Red Bulltól való elcsábítását a McLaren Forma-1-es csapatának versenyigazgatója, Eric Boullier.

A neves szakember szeptemberben csatlakozott újra a wokingi istállóhoz, miután nyolc évet lehúzott a Red Bull Racing vezető aerodinamikusaként. Prodromou már az idei szezon második felében kivette a részét a munkából, az utolsó versenyeken bevetett aerodinamikai fejlesztések nagy része hozzá köthető.

„Ő kétségkívül kulcsigazolás – az egész aerodinamikai részleget annak tudatában alakítottuk át, hogy ő érkezni fog” – mondta Eric Boullier az AUTOSPORT-nak.

„Legbelül tudtuk, hogy Prodromou érkezése csak a hab lesz a tortán! Neve rendkívül híres a bokszutcában, igazi frissességet hozott hozzánk és megerősítette az aerodinamikai és technikai részleg vezetőségét.”

„Már mindenki elfoglalta a helyét, csak arra vártunk, hogy a mester is leüljön közénk. Most összetömörülhetnek, így egy rendkívül erős csoport áll a rendelkezésünkre Peter vezetésével. Ő a kirakó utolsó darabkája.”

Bár a tervezett struktúraátalakítás megtörtént a McLarennél, Boullier elárulta, további szakembereket szeretnének szerződtetni technikai csapatukba.

„Nagyon komoly és rutinos szakemberek érkeznek hozzánk, de lesznek ún. juniorok is – a következő 10 évre szeretnénk megalapozni a csapat jövőjét.”

„A jövő év a finomhangolásról szól majd, arról, hogy követni tudjuk az új munkamódszerek által megkövetelt irányelveket.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!