Friss hírek

McLaren: Ricciardo nem felelt meg az elvárásainknak

Nincs megelégedve Daniel Ricciardo teljesítményével a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown, ennek pedig hangot is adott a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjat követően.

Az ausztrál versenyző tavaly szerződött a McLarenhez, első idénye azonban igencsak nehezen alakult számára. Ricciardo az Olasz Nagydíjon mégis meglepetésszerű győzelmet szerzett, és úgy tűnt, végre összeállnak a dolgai, és rendre képes lesz tartani a lépést csapattársával, Lando Norrisszal.

A rutinos versenyző azonban idén is küszködik: miközben a mandulagyulladással küszködő Norris a Spanyol Nagydíjon a 8. helyen ért célba, Ricciardónak ezúttal sem jött össze a pontszerzés, és egyelőre nem érzi kényelmesen magát a McLaren autójában.

Hirdetés
 

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója elismerte, nincsenek megelégedve Ricciardo szereplésével.

„Lando határozottan előnyben van. Nyilvánvalóan szeretnénk azt látni, hogy Daniel sokkal közelebb van Landóhoz, szeretnénk egy jó kis csapaton belüli küzdelmet” – mondta a szakember a Sky Sports televíziónak. „Daniel egyszerűen nem érzi még magát kényelmesen az autóban. Minden tőlünk telhetőt megpróbálunk, ez ismét egy kiábrándító hétvége volt.”

„Monzát, illetve néhány versenyt leszámítva nem felelt meg a saját, illetve a mi elvárásainknak. Azt hiszem, minden, amit tehetünk ilyenkor, hogy keményen dolgozunk csapatként, fenntartjuk a kommunikációt, tovább nyomjuk, és reménykedünk abban, hogy az, ami nem működik most, az hamarosan elkezd működni.”

Brown hozzátette, Ricciardo teljesítménye is azt mutatja, a csapat másik versenyzője, Lando Norris milyen pokolian jó versenyző.

„Amikor megnézzük a Charles és a Carlos közti, illetve a Max és Sergio közti különbséget, az is azt mutatja, mennyire jó Lando. Vannak különbségek a csapattársak között, és szerintem Lando egyike a világ legjobb versenyzőinek jelenleg. Az is egyfajta elismerés azzal kapcsolatban, hogy mennyire jó Lando, ha látunk egy ilyen különbséget csapaton belül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!