McLaren: Ricciardo vezetési stílusa nem passzol az autóhoz - F1VILÁG.HU

McLaren: Ricciardo vezetési stílusa nem passzol az autóhoz

Andreas Seidl, a McLaren F1-es csapatfőnöke szerint Daniel Ricciardo jó úton halad, hogy megszokja az autójukat, azonban még „nem természetes” számára az, hogy hogyan kell vezetni a versenygépet.

Ricciardo számára továbbra is nehéz megszokni a McLaren versenygépét, így az ausztrál pilóta egyelőre nem tudja kihozni az autóban rejlő potenciált, míg csapattársának, Lando Norrisnak ez folyamatosan sikerül, így a brit a bajnokság 3. helyét foglalja el jelenleg. 

Az ausztrál versenyző idén szerződött a McLarenhez, azonban küszködik az autó kezelésével, noha elmondta, úgy érzi, már valamelyest javult a helyzet. 

 

Ugyanígy gondolja az istálló csapatfőnöke, Andreas Seidl is, aki elmondta, amíg nem tudnak olyan irányban fejleszteni, hogy segítsék Ricciardót, addig az ausztrálnak alkalmazkodnia kell a versenygéphez, habár vezetési stílusa eltér attól, amit az autó igényel. 

„Azt hiszem, ha visszatekintünk a szezon elejére, akkor jó előrelépéseket tettünk vele” – nyilatkozta Seidl. 

„Ahhoz, hogy gyorsan lehessen vezetni az autónkat jelen pillanatban, egy speciális vezetési stílusra van szükség, ami nem természetes Daniel számára. Ezért nem könnyű összehozni a köröket számára és kihozni a teljesítményt az autóból.”

„Most egyszerűen csapatként kell együtt dolgoznunk, nyugodtnak kell maradnunk, elemeznünk és tanulnunk kell, neki pedig alkalmazkodni az autónkhoz, mert nyilván látja, hogy a potenciál ott van. A pozitív dolog számára, hogy látja, hogy Lando ki tudja húzni belőle a teljesítményt.”

„Ugyanakkor a csapat oldalát is látjuk, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy segítsük őt az úton, hogy újra természetes legyen számára, hogy gyorsan vezet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!