McLaren: Tudjuk, hogy eddig nem adtunk elég jó autót Ricciardónak - F1VILÁG.HU

McLaren: Tudjuk, hogy eddig nem adtunk elég jó autót Ricciardónak

HIRDETÉS
A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown állítja, továbbra is mindent támogatást megadnak Daniel Ricciardónak, és pontosan tudják, keményen kell dolgozniuk azért, hogy olyan autót adjanak az ausztrál alá, mellyel rendszeresen az élen harcolhat.
Daniel Ricciardo, McLaren, in cocpkit

Ricciardo számára nehezen indult a 2022-es idény, csapattársához, Lando Norrishoz képest pedig kifejezetten gyenge formát mutatott a szezon első harmadában. Zak Brown néhány hete pedig úgy fogalmazott, a rutinos versenyző teljesítménye egyelőre elmarad a várakozásoktól, sőt, egy későbbi interjúban arról is beszélt, hiába van Ricciardónak 2023 végéig szóló szerződése, bizonyos záradékok lehetővé tennék, hogy útjaik különváljanak.

A McLaren vezérigazgatója azóta tiszta vizet öntött a pohárba: nem romlott meg a kapcsolatuk Ricciardóval, sőt, tisztában vannak azzal, hogy ők sem végeztek jó munkát, hiszen a McLaren idei autója egyelőre nem elég jó ahhoz, hogy az élmezőnyben harcoljon.

„Nem, egyáltalán nem” – mondta Brown arra a kérdésre, hogy megváltozott-e a kapcsolata Ricciardóval, miután az említett nyilatkozatokat tette. „Nagyszerű a kapcsolatunk, pár hete, Londonban együtt is vacsoráztunk. Jókat nevetünk együtt, élvezzük a közös versenyzést, szóval a Daniellel való kapcsolatunk jobb, mint valaha.”

„Feltettek nekem egy kérdést, én pedig adtam egy őszinte választ. Azt gondolom, Daniel is ugyanezt mondta: azért vagyunk itt, hogy megpróbáljunk az élre kerülni. Volt néhány nagyszerű hétvégénk, mint a monzai, és néhány kiábrándító hétvégénk is.”

„Ami pedig az autónkat illeti, nem gondolom azt, hogy mostanáig adtunk olyan versenygépet a pilótáinknak, amellyel rendszeresen az élen harcolhatnak – szóval ezt meg kell tennünk. A kapcsolatunk viszont nagyszerű, én pedig csupán egy őszinte választ adtam egy olyan kérdésre, ami azt firtatta, hogy mennek a dolgok, és min lehetne javítani. De keményen fogunk dolgozni azon, hogy a jövőben jobban szerepeljünk.”

Brown kifejtette, Ricciardo a tavalyi Olasz Nagydíjon aratott győzelmével már bizonyította: ha megfelelő eszközök állnak rendelkezésére, el tudja látni a feladatát.

„Azt gondolom, tavaly, Monzában is láthattuk, amikor egy erős versenyautónk volt, hogy Daniel és Lando meg tudják csinálni vele. Arra kell fókuszálnunk, hogy jobb versenyautókat adjunk versenyzőinknek. És szerintem Daniel is rendkívül motivált, minden támogatást megkap, és jól érezzük magunkat együtt. Nekem is nagyszerű a kapcsolatom vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!