Friss hírek

McLaren: Tudtuk, ha valaki megbetegszik, visszalépünk

Az F1-es Ausztrál Nagydíjat azt követően törölték, hogy kiderült, a McLaren egyik csapattagjának koronavírus-tesztje pozitív lett.

Az istálló azonnal visszalépett a szezonnyitón való szereplésüktől, és pénteken, nem sokkal a szabadedzés kezdete előtt megszületett a döntés, hogy törlik a teljes F1-es eseményt. 

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown elmondta,  teljes csapat profi módon kezelte a kialakult helyzetet, annak ellenére, hogy soha nem volt tapasztalatuk hasonlóban sem. 

Hirdetés
 

„Büszke vagyok az egész csapatra, Ausztráliában és a központunkban is, ahogyan a nagy nyomás és aggodalom alatt kezelték a kollégákat” – nyilatkozta Brown. „Az összpontosítás, a nyugodtság és a profizmus kiváló volt az egész csapatban. A vezetők mindenütt kiálltak az emberekért, és ez a hozzáállás mindig jellemez minket.” 

Brown azt is elmondta, tudták, hogy amennyiben egyetlen embernél is kimutatják a koronavírust, azonnal lemondják az Ausztrál Nagydíjat – előre készültek a különböző forgatókönyvekre, hogy ne az adott pillanatban kelljen döntést hozniuk. 

„Folyamatosan állítottuk össze a forgatókönyveket az Egyesült Királyságban maradt csapattal együtt, szóval tudtuk, hogy mik a lehetőségeink a különböző esetekben” – nyilatkozta. „Andreas [Seidl, csapatfőnök – a szerk.] és én megegyeztünk, hogy ha a garázsban valakinek pozitív lesz a tesztje, akkor csak egyetlen lehetőségünk lesz.

„Ahogy mondtam korábban, a versenyszellem miatt ez volt a legnehezebb döntés, de ügyvezetőként ez volt a legkönnyebb. Az embereink a legfontosabbak és Andreas is ugyanígy gondolkodik erről.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!