McLaren: Valóban tárgyalunk Perezzel

Fotó: Force India
Sergio Perez (MEX) Racing Point Force India F1 VJM11. Italian Grand Prix, Friday 31st August 2018. Monza Italy.

Sergio Perez is szerepel a McLaren Forma-1-es csapatának listáján a 2019-es szezonra – ezt Zak Brown, az istálló ügyvezetője erősítette meg szombaton, Monzában.

A McLaren kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso az idei szezon végén távozik a csapattól, helyét Carlos Sainz veszi át, ám arról, hogy ki lesz a spanyol csapattársa, még nem született döntés.

Az ülésre a jelenleg is a csapatnál versenyző Stoffel Vandoorne, illetve Esteban Ocon és Lando Norris is pályázik, nemrég pedig felmerült, hogy a McLaren korábbi versenyzője, Sergio Perez iránt is érdeklődik.

„Egy kiváló versenyzőnek tartjuk Sergiót. Versenyzett is nálunk korábban” – mondta Zak Brown, a McLaren ügyvezetője.

„A versenyzői piac igazán képlékeny, minden lehetőséget nyitva kell hagynod. Van egy listánk négy versenyzővel. Sergiót egy kiváló versenyzőnek tartjuk, és megérdemli, hogy rajta legyen ezen a listán.”

„Az ember néha olyan helyzetben van, hogy döntést hozhat, máskor pedig neki hozzák meg a döntést. Lehet, hogy holnap reggel valaki bejelent valakit a listánkról, szóval fel kell készülni mindenre, nyitva kell hagyni a lehetőségeket. És Perez olyasvalaki, akit fontolóra veszünk.”

Perez egyébként nemrég úgy nyilatkozott, van már aláírt szerződése 2019-re, és úgy tudni, a Force Indiával még a Magyar Nagydíj előtt állapodott meg, mielőtt a csapat ellen csődeljárás indult, és mielőtt az új tulajdonosok bejelentették az istálló átvételét.

Brown elárulta, Perez biztosan nem rájuk utalt, amikor aláírt szerződésről beszélt, de tárgyalnak a mexikóival.

„Mi nem írtunk alá senkivel, tudomásom szerint különféle tulajdonosi szituációkról van szó – azt nem tudom, ki írt alá és mit.”

„De ő olyasvalaki, akivel tárgyalunk – viszont még nem írtunk alá egy papírt sem senkivel.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!