McLaren: Zsákutcába jutottunk, már nem tudtuk, mit próbáljunk ki Ricciardóval - F1VILÁG.HU

McLaren: Zsákutcába jutottunk, már nem tudtuk, mit próbáljunk ki Ricciardóval

HIRDETÉS
A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl elismerte, nagyon csalódottak amiatt, hogy nem tudták sikerre vinni partnerségüket Daniel Ricciardóval, és az idei szezont követően meg kell válniuk tőle. A szakember azt mondja, zsákutcába jutottak, a csapat felelősségét ugyanakkor elismeri.
Daniel Ricciardo, McLaren

A McLaren múlt héten jelentette be, a 2022-es szezon végén távozik az istállótól Daniel Ricciardo, noha eredetileg 2023 végéig kötötte szerződése a wokingiakhoz. Ricciardo teljesítményével igencsak nem volt elégedett a patinás brit istálló: habár az ausztrál meglepetésszerű győzelmet szerzett a tavalyi Olasz Nagydíjon, összességében elmondható, hogy a rutinos pilóta kiábrándítóan teljesített.

Andreas Seidl csapatfőnök elismerte, nehéz döntést kellett meghozniuk, de végül mindkét fél belátta, hogy így lesz a legjobb.

„Nyilvánvalóan szomorú lépés volt, szomorú napunk volt a szerda, amikor megtettük a bejelentést” – mondta a szakember. „Ugyanakkor azt gondolom, nem volt titok, hogy mindkét oldal erőfeszítései és elkötelezettségei ellenére, noha voltak olyan fénypontok, mint a tavalyi, monzai győzelem, egyszerűen nem sikerült olyan jó eredményeket elérnünk, mint amilyenekben reménykedtünk.”

„Éppen ezért rengeteg egyeztetést folytattunk – Zak, én és Daniel – az elmúlt néhány hónapban, hogy lássuk, hol is állunk. És végül – mivel sajnos még mindig nem sikerült összerakni a dolgokat – arra a következtetésre jutottunk, hogy változtatni akarunk a jövő évre, ezért közös megegyezéssel korábban felbontjuk a szerződésünket, ami nyilvánvalóan nem egy olyan végkifejlet, amiben mindannyian bíztunk.”

„A történtek semmin sem változtatnak azt illetően, hogy én személy szerint mennyire tisztelem Danielt, mint egyéniséget, mint versenyzőt. Ugyanakkor viszont fontos volt a tisztánlátás mindkét oldal számára, hogy legyen időnk tervezni a következő évre.”

Seidl hozzátette, tisztában van a csapat felelősségével is, így nem is akarnak minden kudarcot Ricciardóra fogni.

„Igen, nyilvánvalóan teljes mértékben tisztában vagyok a saját felelősségemmel. Ahhoz, hogy teljesíteni tudjon a pályán, egy versenyzőnek csapatmunkára van szüksége saját maga és az istálló között, és tény, hogy nekünk egyszerűen nem jött össze a dolog. Elismerjük ezt. De ha azt nézem, hogy mit tettünk meg mi a csapat oldaláról, akkor ugyanaz igaz Danielre is. Mindent megpróbáltunk. De sajnos zsákutcába futottunk. Nem tudtuk már, hogy mit próbáljunk ki legközelebb, aminek nyilvánvalóan szerepe volt a döntésünkben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!