Friss hírek

Még a Ferrarit is meglepte, mennyit fejlődött Leclerc

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elismerte, még maguk is meglepődtek azon, új versenyzőjük, Charles Leclerc mennyit fejlődött a 2019-es Forma-1-es szezon első felében.

A fiatal monacói versenyző tavaly a Sauber színeiben mutatkozott be az F1-ben, az idei évre pedig Kimi Räikkönen helyét vette át a Ferrarinál.

Bár a pontok tekintetében Leclerc egyelőre elmarad négyszeres világbajnok csapattársától, Sebastian Vetteltől, a 21 éves versenyző már öt alkalommal állt dobogón, a kanadai hétvége óta pedig egyszer sem végzett Vettel mögött az időmérőkön.

„Ha a szezon első felét nézem, azt gondolom, igazán pozitív volt az, ahogy Charles fejlődött” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök a Motorsport.com című lapnak.

„Mivel kezdetben rengeteg volt az elvárás, nagy nyomás nehezedett a vállaira – hiszen a Ferrarinál versenyezni azért mégiscsak komoly dolog, főleg ilyen fiatalon. Nagy tehetség, ezt tudtuk, de azt gondolom, tényleg tanul a hibáiból, és ez nagyon fontos.”

„És az is nagy pozitívuma az év első felének, ahogy együtt dolgozik a csapattal, ahogy támogatja az autó fejlesztését, és ahogy versenyről versenyre, napról napra javul. Tudtuk, hogy megvan a tehetsége, tudtuk, hogy nagyon erős támadásban és védekezésben, hiszen láttuk őt a GP3-ban és az F2-ben.”

„Ha van valami, ami igazán meglepett minket, az az, hogy mennyit fejlődik a versenyeken. És azt gondolom, versenyről versenyre egyre szolidabb hétvégéi vannak, és még ennél is jobb lehet a folytatásban.”

Binotto azt mondja, Leclerc szerződtetése „nem volt kockázatos”, sőt, a monacói „remekül passzol” a Ferrari fiatalos csapatába.

A Ferrari csapatfőnöke szót ejtett arról is, Vettel miképp reagált Leclerc érkezésére.

„Remekül megbirkózik Charles-lal, kiváló csapattársak” – mondta Binotto.

„Nagyon okos, nagyon motivált. Azt gondolom, még számára is sokkal nehezebb lehetett volna az idénykezdet, de összességében szerintem jól tudja ő, hogy mennyire jó, és elég okos ahhoz, hogy átlássa a teljes helyzetet.”

„Továbbra is nagyon támogató a csapattal szemben, és pontosan tudja, hogy fontos pillére a Ferrarinak a jelenben és a jövőben is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!