Még a Red Bull sem tudja, mivel küszködött Ricciardo az elmúlt években - F1VILÁG.HU

Még a Red Bull sem tudja, mivel küszködött Ricciardo az elmúlt években

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko elárulta, egyelőre nemigen tudja megmondani, Daniel Ricciardo miért küszködött a McLaren csapatánál az elmúlt két szezonban.
Daniel Ricciardo, McLaren, in cockpit

Ricciardo eredeti szerződése 2023 végéig szólt a brit istállónál, a McLaren azonban tavaly év közben felbontotta megállapodásukat, így az ausztrálnak a szezon végén távoznia kellett az istállótól. Azóta kiderült, Ricciardo a Red Bull tartalékversenyzőjeként folytatja, célja pedig, hogy 2024-ben újra az F1 mezőnyének tagja legyen. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner korábban úgy fogalmazott, szerinte Ricciardo „egy kicsit kiszeretett a Forma-1-ből” a nehéz évek után, és reméli, velük újra rátalál majd arra a „szenvedélyre”, ami korábban hajtotta őt.

Ricciardo néhány hete már újra a Red Bull alkalmazásában áll, és néhány médiaeseményen is részt vett már az osztrákok színeiben. Arra a kérdésre, hogy az ausztrál pilóta visszailleszkedése hogy megy, Helmut Marko így felelt: „Nagyon jól. Már voltak is PR-eseményei a Red Bullnál, ami az egyik oka volt annak, hogy visszahoztuk őt.”

Markót megkérdezték arról is, mi okozhatta Ricciardo küszködését az elmúlt években. Az osztrák azt mondja, erre egyelőre még nehéz választ adni.

„Nehéz távolról megítélni azt, hogy mi hiányzott” – fogalmazott az osztrák. „Volt egy kis problémája, de biztosan fog egy vagy két gumitesztet végezni számunkra hamarosan, szóval ezután már tisztábban fogjuk látni a dolgokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!