Még az idényrajt előtt szerződést hosszabbíthat Vettel - F1VILÁG.HU

Még az idényrajt előtt szerződést hosszabbíthat Vettel

HIRDETÉS
A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt mondja, jó esély van rá, hogy már a 2020-as szezon kezdete előtt aláírja új szerződését az olasz istállóval.
Sebastian Vettel Ferrari

A német pilóta kontraktusa az idei év végén jár le Maranellóban, nemrég pedig az F1Világ.hu is beszámolt róla, a Ferrari állítólag április végéig választ vár Vetteltől.

Merthogy sajtóhírek szerint a korábbi világbajnok már ajánlatot is kapott csapatától: a Scuderia egy egyéves szerződést kínál neki, és fizetésén is csökkentenének 2021-ben.

Vettel a minap egy konferenciabeszélgetés keretében adott interjút, újságírói kérdésre pedig elárulta, jó esély van rá, hogy már azt megelőzően eldől a jövője, hogy elkezdődik az idei bajnokság.

„Attól függ, mikor lesz az első futam! De nagy esély van rá, hogy döntést kell hoznunk, mielőtt megtartják az első versenyt, mert jelenleg úgy fest, júniusban, de akár még júliusban sem lesz futam” – fogalmazott a négyszeres világbajnok.

„A fő prioritás kezdetben az volt, hogy megfelelően megbirkózzunk a mostani helyzettel. Ezért minden mást félre tettünk, és gondolom, mindenki így tett. Szóval nem arról volt szó, hogy pár nappal Ausztrália után azt mondták, ’oké, beszéljünk!’. De előre fogunk haladni ebben a kérdésben is.”

ÚJ SZERZŐDÉS, DE HÁNY SZEZONRA?

Az egyik fő kérdés természetesen az, hogy hány évre hosszabbít Vettel a Ferrarival: legutóbbi szerződései mindig több idényre szóltak, most azonban hallani olyan híreket, melyek szerint a Ferrari egyelőre rövid távban gondolkodik.

„Bármilyen is lesz a szerződés, olyan lesz, ami nekem és a csapatnak megfelel. Szóval, hogy hány évre szól majd, nem tudom. Általában 3 éves szerződéseim voltak korábban. Tudom, hogy már én vagyok az egyik legtapasztaltabb pilóta a Forma-1-ben, de nem én vagyok a legidősebb, és egyébként sem gondolom azt, hogy van életkori korlát ebben a tekintetben” – fogalmazott a most 32 esztendős versenyző.

VETTEL TÜRELEMRE INT

A koronavírus-járvány miatt természetesen az F1-ben is megállt most az élet, Vettel pedig azt mondja, „fájdalmas”, hogy nem versenyezhetnek, ugyanakkor türelemre int.

„Elég sokszor beszéltünk a GPDA-n (a versenyzők érdekvédelmi szervezete – a szerk.] belül. Nagyon-nagyon nehéz helyzet ez” – mondta a Ferrari versenyzője, amikor arról kérdezték, hogyan indulhatnak újra a Forma-1-es küzdelmek.

Hirdetés

„Nehéz döntés ez. Egyfelől ott van a sportág egészségi állapota, ha üzleti szempontból nézzük, másfelől viszont felelősséggel tartozunk az emberekért a paddockban. És természetesen főleg a rajongókért.”

„Bár a szabad levegőn versenyzünk, rengetegen jönnek ki megnézni a versenyeket. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy amennyire odafigyelünk magunkra, ugyanannyira odafigyelünk a publikumra is. Van sok opció arra, hogy miképp kezdjük újra, és mi lenne a lehető legjobb formátum.”

„Hogy nézők nélkül, vagy nézőkkel, és hasonló dolgok, arról fogalmam sincs még. Senki sem szeret üres lelátók előtt küzdeni, egy kicsit furcsa, másfelől viszont nehéz kérdés, hogy mikor jön el az a pont, amikor azt mondjuk, kezdjük el versenyezni, és hogy egy nézők nélküli futamot előbb meg lehet-e tartani, mint egy olyat, amilyenhez hozzászoktunk.”

„Mindannyian azt szeretnénk, ha minden visszazökkenne a régi kerékvágásba – nemcsak a Forma-1, hanem a világ szempontjából is. De a legjobb, ha most türelmesek leszünk. Fájdalmas, mert én is vissza akarok ülni az autóba, és elég önző vagyok ahhoz, hogy versenyezni akarjak, de sokan szeretnének sok mindent csinálni most.”

„Kezdetben, az első pár versenyen talán kell majd kompromisszumokat kötni, de remélhetőleg nem sokat, hiszen nyilván úgy akarunk versenyezni, ahogy megszoktuk: nagy tömegek, rajongók előtt, remek környezetben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!