Még évekig együtt dolgozik a Honda a Red Bull-lal - F1VILÁG.HU

Még évekig együtt dolgozik a Honda a Red Bull-lal

HIRDETÉS
Évekig folytatódik még az együttműködés a Honda és a Red Bull között, hiába vonult ki a japán gyártó a Forma-1-ből az előző idény végén.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 04: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda kicks up dust during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on December 04, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Azt már jó ideje tudni lehet, a Honda távozása ellenére a Red Bull motorjai még idén is Japánban készülnek majd – miközben az energiaital-gyárosok saját motorrészleget építenek Milton Keynes-i központjukban.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a minap egy interjúban elárulta, pontosan hogyan is fog kinézni az együttműködésük a japán gyártóval az előttünk álló időszakban.

„A Hondával kötött megállapodásunk részeként a motorokat továbbra is Japánban, Sakurában szerelik össze, és továbbra is technikai támogatást kapunk Japánból” – mondta Horner a RacingNews365.com című lapnak adott interjújában, majd hozzátette, ez az egyezség vélhetően a motorfejlesztések befagyasztásának végéig tart majd.

„Nagyon valószínű. Olyasvalami ez, amiről jelenleg is egyeztetünk. Nagyon valószínű, hogy a motorok – ahogy 2022-ben is – továbbra is Japánban készülnek, és átszállítják majd őket hozzánk.”

„Nagyon hálásak vagyunk a Hondának, hogy ezt biztosította nekünk, miközben motorgyártóvá is válunk.”

„Plombázott egységként érkeznek hozzánk Japánból, és idén is minden versenytámogatást Japánból kapunk majd. Ez egy technikai megállapodás, jelenleg nagyon széleskörű.”

Horner megerősítette azt is, a Honda F1-es részlegének legtöbb munkatársát ők alkalmazzák a továbbiakban – néhány kulcsember azonban nem kerül át hozzájuk.

„A Honda teljes személyzete február végén a mi alkalmazásunkba kerül. [Masashi] Yamamoto tanácsadó lesz, és azt hiszem, [Toyoharu] Tanabe a Honda oldalán marad.”

„De a Honda angliai fejlesztési részlegének minden alkalmazottja átkerül hozzánk, szóval a motorokat továbbra is a Honda szolgáltatja, amíg a Red Bull Powertrains próbapadjai, illetve a munkálatok be nem fejeződnek május vagy június környékén.”

Hirdetés

Bár 2022-ben is a Honda gyártja a motorokat a Red Bullnak, a V6-os erőforrások elnevezéséről az osztrák csapat dönt majd.

„A motort Red Bull-motorként használjuk” – mondta Horner, ugyanakkor hozzátette, vélhetően a Honda neve is megjelenik majd az autókon.

„Lesz még egy együttműködésünk a márkaépítéssel kapcsolatban, melyet a szezon későbbi részében fogunk bejelenteni. Nem lesznek teljesen láthatatlanok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!