Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Még két motorcsere várhat idén Ricciardóra

Várhatóan idén még kétszer is büntetést kap motorcsere miatt a Red Bull Racing ausztrál tehetsége, Daniel Ricciardo.


Várhatóan idén még kétszer is büntetést kap motorcsere miatt a Red Bull Racing ausztrál tehetsége, Daniel Ricciardo.

Az ifjú versenyző alatt számos alkalommal megállt már idén a Red Bull versenygépe a Renault motor megbízhatatlansága miatt, és miután 9 futam hátravan még az idei szezonból, az osztrák istállónál pontosan tudják, lesznek még gondjaik 2015-ben.

„Kiábrándító a helyzet, de sajnos nincs mit tenni” – mondta Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Ami Danielt illeti, meggyőződésem, hogy még kétszer ki kell cserélni a motort az autójában, ami ugye 10 rajthelyet jelent egyenként. Az egyik minden valószínűség szerint Monzában lesz. Sajnos ez egy olyan idén, amilyenre még nem volt példa számunkra.”

Marko hozzátette, bár a Hungaroringen mindkét versenyzőjük felállhatott a dobogóra, attól tart, az évad második felében nehéz lesz megismételni a jó szereplést.

„Mindkét versenyzőnk nagyszerű versenyt produkált, és az a stratégia, hogy a verseny végén használtuk a lágy gumikat, szintén helyes döntés volt.”

„Természetesen szerencsénk volt a biztonsági autóval, a rajtnál viszont balszerencsések voltunk, mint ahogy Daniel két ütközésével is. Szóval lett volna esélyünk a győzelemre.”

„De a Hungaroring nem volt különösebben motorigényes pálya, a fejlesztéseink viszont működtek. Az autó tehát egyben van, a versenyzők pedig magabiztosak. Az, hogy a nyári szünet előtt sikerült felzárkóznunk, nagyon fontos volt. De Monzában és Spában más lesz a helyzet. Ahhoz, hogy Spában az élmezőnyben legyünk, esőre lesz szükségünk. Mivel nagy a hátrányunk a lóerőt tekintve, majdhogynem lehetetlen küldetés vár ránk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!