Haas

Még mindig Hülkenberg büntetése miatt háborog a Force India

Fotó: Sahara Force India
Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1 VJM10. Abu Dhabi Grand Prix, Friday 24th November 2017. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.

Továbbra is Nico Hülkenberg enyhe büntetése miatt panaszkodik a Force India Forma-1-es csapata – az istálló vezetése szerint hibázott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A Renault versenyzőjét 5 másodperces időbüntetéssel sújtották a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon, miután a pályát levágva előzte meg Sergio Perezt.

A német versenyző azonban elég előnyt épített fel magának a büntetés letöltéséig, így a mexikói előtt tudott maradni, és végül a 6. helyen zárta a versenyt.

„Nagyon enyhe büntetés volt” – mondta a Force India csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley a Motorsport.com kérdésére.

„Azt kellett volna csinálnia, hogy azonnal visszaadja a pozíciót. Az 5 másodperces büntetés azt jelentette, hogy semmiféle hátrányba nem került. Az előnye jelentős volt, ha megnézzük, hol hagyta el a pályán – még elmehetett volna vásárolni is Dubaiba, és visszaért volna…”

„Nem túl jó precedens, nagyon gyenge döntés volt…”

Arra a kérdésre, hogy szeretne-e beszélni Charlie Whitinggal a történtekről, a szakember így felelt: „Nem. Már lezártnak tekintjük, nem lehet visszacsinálni. Lépjünk tovább! De szerintem aggasztó a jövőre nézve.”

Perez az eset után már a rádión is kritizálta Hülkenberget, véleményét pedig a futam után sem rejtette véka alá.

„Szándékos volt a részéről. Pontosan tudta, mit csinál!” – mondta a mexikói.

„Ahhoz, hogy előzzön, le kellett vágnia a sikánt, mert nem volt esélye arra, hogy elmenjen mellettem az egyenesben. Tudta, hogyha elöl marad, csak 5 másodperces büntetést kap. Hibásak a szabályok!”

„Ez a döntés most arra ösztönzi az embert, hogy vágja le a sikánt, előzzön meg valakit, és aztán autózzon ki egy távolságot, majd töltse le a büntetést. Ez nem jó. Nem büntették a pilótát – sőt, jutalmazták érte. Ez hülyeség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

További hírek