Még mindig Hülkenberg büntetése miatt háborog a Force India - F1VILÁG.HU

Még mindig Hülkenberg büntetése miatt háborog a Force India

HIRDETÉS
Fotó: Sahara Force India

Továbbra is Nico Hülkenberg enyhe büntetése miatt panaszkodik a Force India Forma-1-es csapata – az istálló vezetése szerint hibázott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A Renault versenyzőjét 5 másodperces időbüntetéssel sújtották a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon, miután a pályát levágva előzte meg Sergio Perezt.

A német versenyző azonban elég előnyt épített fel magának a büntetés letöltéséig, így a mexikói előtt tudott maradni, és végül a 6. helyen zárta a versenyt.

„Nagyon enyhe büntetés volt” – mondta a Force India csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley a Motorsport.com kérdésére.

„Azt kellett volna csinálnia, hogy azonnal visszaadja a pozíciót. Az 5 másodperces büntetés azt jelentette, hogy semmiféle hátrányba nem került. Az előnye jelentős volt, ha megnézzük, hol hagyta el a pályán – még elmehetett volna vásárolni is Dubaiba, és visszaért volna…”

„Nem túl jó precedens, nagyon gyenge döntés volt…”

Arra a kérdésre, hogy szeretne-e beszélni Charlie Whitinggal a történtekről, a szakember így felelt: „Nem. Már lezártnak tekintjük, nem lehet visszacsinálni. Lépjünk tovább! De szerintem aggasztó a jövőre nézve.”

Perez az eset után már a rádión is kritizálta Hülkenberget, véleményét pedig a futam után sem rejtette véka alá.

„Szándékos volt a részéről. Pontosan tudta, mit csinál!” – mondta a mexikói.

Hirdetés

„Ahhoz, hogy előzzön, le kellett vágnia a sikánt, mert nem volt esélye arra, hogy elmenjen mellettem az egyenesben. Tudta, hogyha elöl marad, csak 5 másodperces büntetést kap. Hibásak a szabályok!”

„Ez a döntés most arra ösztönzi az embert, hogy vágja le a sikánt, előzzön meg valakit, és aztán autózzon ki egy távolságot, majd töltse le a büntetést. Ez nem jó. Nem büntették a pilótát – sőt, jutalmazták érte. Ez hülyeség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!