Még mindig komoly gondokkal küzd a Sauber - F1VILÁG.HU

Még mindig komoly gondokkal küzd a Sauber

HIRDETÉS

Noha a Saubernél nem tulajdonítanak komoly jelentőséget a financiális problémákkal kapcsolatos pletykáknak, német médiajelentések szerint továbbra is komoly gondjai vannak a svájci alakulatnak.


Noha a Saubernél nem tulajdonítanak komoly jelentőséget a financiális problémákkal kapcsolatos pletykáknak, német médiajelentések szerint továbbra is komoly gondjai vannak a svájci alakulatnak.

A Bild című lap állítja, a Sauber tartozása még mindig mintegy 80 millió euróra rúg, ebből körülbelül 35 milliót kellene kifizetnie jelenlegi beszállítóinak.

A hinwili gárda amellett, hogy még nem tudott fizetni motorpartnerének, a Ferrarinak, a hírek szerint a Forma-1 kizárólagos gumiszállítójának, a Pirellinek is tartozik.

Az már eddig is ismert volt, hogy Nico Hülkenberg szintén fizetésére vár, a Bild am Sonntag azonban úgy tudja, újonc csapattársa, Esteban Gutiérrez sem kapott még pénzt a csapattól 2013-ban. Sőt, a Sauber állítólag 2,5 millió euróval tartozik még korábbi versenyzőjének, Kamui Kobayashinak is.

Ahogyan arról korábban az F1Világ.hu is beszámolt, a Sauber nemrég három orosz vállalattal is szövetségre lépett, melyek biztosíthatják a kiscsapat jövőjét a száguldó cirkuszban. Ennek azonban feltételei is vannak: a csapatnak a mindössze 17 éves Szergej Szirotykint kellene autójába ültetnie 2014-ben. Ha ez nem történik meg, ugrott az üzlet.

A Die Welt című német lap múlt héten arról számolt be, az orosz elnök, Vlagyimir Putyin egyelőre még nem írta alá a megállapodáshoz szükséges dokumentumokat.

Szergej Szirotykin édesapja, Oleg – aki a National Institute of Aviation Technologies nevű vállalat főigazgatójaként érintett az egyezségben – megerősítette, van némi csúszás az üzlet lebonyolításában.

„Továbbra is a megállapodás végrehajtási szakaszában járunk” – mondta. „Fel kell készítenünk a szükséges dokumentumokat, ez pedig elég sok időt vesz igénybe.”

„Vannak terveink, haladunk az üggyel. Úgy fogalmaznék, ez a procedúra inkább technikai, mint politikai. Alapvetően nem látunk semmiféle problémát, de van némi csúszás. Nyilván szeretném, ha már holnapra megoldódna minden, de türelmesnek kell lennünk, és minden rendben lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!