Friss hírek

Még mindig nem tudni, rajthoz állhat-e Perez hétvégén

A Racing Point Forma-1-es csapatánál továbbra sem tudják, hogy Sergio Perez rajthoz állhat-e a hétvégi, 70. évforduló Nagydíján. A mexikói versenyző koronavírus-tesztje múlt csütörtökön lett pozitív, a brit karanténszabályok azonban nemrég megváltoztak, ami bonyolítja a helyzetet.

Perez a Brit Nagydíj előtti, szerdán produkált „bizonytalan” tesztet, másodszor pedig pozitív eredményt kapott, így nem vehetett részt a silverstone-i hétvégén.

A Racing Point versenyzőej azóta karanténban van, akárcsak fizioterapeutája és menedzsmentjének egyik tagja – az ő tesztjük egyébként negatív lett. A Magyar Nagydíj után együtt utaztak Mexikóba.

Perez helyzetét bonyolítja, hogy az Egyesült Királyságban nemrég 7-ről 10 napra emelték a kötelező karantén idejét.

„A brit egészségügyi minisztérium iránymutatásait követjük majd – azt csináljuk, amit ők mondanak” – mondta Otmar Szafnauer csapatfőnök.

„Nem vagyok biztos abban, hogy 10, vagy 7 nap karanténról van szó, eltérő jelentések vannak erről, de a nemzeti egészségügyi minisztérium embereitől állásfoglalást kapunk majd, és ezt követjük.”

„Ha csak 7 napról van szó, akkor is negatív tesztet kell produkálnia az FIA szabályai szerint, szóval csütörtökön tesztelni fogjuk őt, és ha pozitív, egyébként sem jöhet a paddockba.”

„Van némi zavar a dologban, mert ez a bizonytalan teszt csak az FIA sztenderdjei szerint lett „bizonytalan. A brit egészségügyi hatóságok sztenderdjei szerint egy bizonytalan teszt pozitív lenne, szóval lehet így is nézni, és azt mondani, hogy már szerdán pozitív volt, és szerdán még 7 napra kellett karanténba vonulni, a 10 napos szabály másnap lépett életbe.”

„Szóval fel fogjuk tenni a kérdést a brit hatóságoknak, és bármit is mondanak, mi azt tesszük. Választ kell kapnunk – nem  tudom, mikor, de Andy Stevenson sportigazgató kapcsolatban áll velük, ők pedig meglehetősen hamar jelezni fogják nekünk. Azt gondolom, péntek előtt kell tudnunk, szóval van némi időnk.”

„De azt akarjuk tenni, ami helyes, és követni fogjuk az iránymutatásokat. Viszont egyértelmű állásfoglalásra van szükség, és amint ez megvan, azt tesszük, ami helyes. Mondanunk sem kell, hogyha Checóban még benne van a vírus, nem szeretnénk, ha belépne a paddockba.”

„Meg kell védenünk a csapatunkat és mindenki mást a sportban, és pontosan ezt fogjuk tenni. Szóval ha a brit egészségügyi hatóság azt mondja, hogy 7 napról van szó, hogy jöhet csütörtökön vagy pénteken, le fogjuk tesztelni őt újra.” 

Ha Perez nem lehet ott a második silverstone-i hétvégén, Nico Hülkenberg ül autóba helyette.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!