Friss hírek

Még mindig vannak fékproblémái a Haasnak

Nem tudta teljesen megoldani tavalyi fékproblémáit a Forma-1 legújabb csapata, a Haas.


Nem tudta teljesen megoldani tavalyi fékproblémáit a Forma-1 legújabb csapata, a Haas.

Az amerikai istálló tavaly csatlakozott a királykategória mezőnyéhez, első évében azonban komoly fékproblémák hátráltatták, melyek többször versenyzőik kiesését okozták a versenyeken.

Hirdetés
 

A Haas számára ígéretesen indult a téli felkészülés, hiszen Romain Grosjean és Kevin Magnussen sokat körözhettek az új autóval, Günther Steiner csapatfőnök azonban elárulta, vannak még gondok.

„Nem teljesen jutottunk még dűlőre a fékekkel. A legfőbb problémánk a következetlenség ezzel kapcsolatban” – mondta a szakember.

„Szóval újra az a helyzet, hogy olykor a versenyzők nagyon elégedettek a fékekkel, de aztán jön egy olyan garnitúra, amivel nem. Ezért sok időt veszítünk.”

„És nemcsak erről van szó, hanem arról is, hogy a versenyzőink elveszítik önbizalmukat. Amikor pedig felkerül egy olyan szett, ami jól működik, ezt a magabiztosságot ismét vissza kell nyerniük. Szóval dolgozunk még ezen.”

„Kedden jó fékjeink voltak, mint ahogy csütörtökön is – de szerdán ez okozta az egyik problémánkat.”

A tavalyi fékproblémák után a Haas a Brazil Nagydíjon a Brembo helyett kipróbálta egy másik beszállító, a Carbone Industrie fékjeit is, és az idei szezon korai szakaszában várhatóan tovább folytatják majd a kísérletezést.

„Még nem teszteltük ezeket eléggé ahhoz, hogy tudjuk, következetesek-e, vagy sem. Tavaly volt egy tesztünk velük, nem igazán tudtunk következtetéseket levonni.”

„Tesztelni fogjuk őket idén is, de azt még nem tudjuk, hogy mikor, melyik versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!