Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Még módosításra szorul a 2011-es szabálytervezet

A Williams istálló technikai igazgatója, Sam Michael szerint még túl korai lenne bármiféle következtetést levonni a FIA által előterjesztett 2011-es technikai szabálytervezetről, mely számos radikális újítást tartalmaz.

A Williams istálló technikai igazgatója, Sam Michael szerint még túl korai lenne bármiféle következtetést levonni a FIA által előterjesztett 2011-es technikai szabálytervezetről, mely számos radikális újítást tartalmaz.

A FIA Motorsport Világtanács szerdán ülésezett Párizsban, ahol a kiemelt téma a 2011-es idényre vonatkozó szabálytervezet átbeszélése volt. Bár a többség tetszését elnyerték a szövetség ötletei, melyekkel kétségkívül élvezetesebbé lehetne tenni a versenyeket, Michael úgy gondolja, hosszú idő fog eltelni addig, míg véglegesítik a dokumentumokat.

“Úgy gondolom, hogy még csak a kezdeti fázisban vagyunk, és még hosszú idő kell ahhoz, hogy mindenki elfogadja a 2011-es szabálytervezetet” – mondta a szakember az Autosportnak. “Rengeteg előny és hátrány felmerült az új szabálycsomaggal kapcsolatban, ám az biztos, hogy változtatnunk kell a jelenlegi rendszeren. Elég nehéz bármit is mondani, míg az ember nem látta a teljes dokumentumot. Még a Technikai Munkacsoport sem vitatta meg a dolgot, így még sok időbe telik, míg véglegesítik az új szabálycsomagot.”

Annak ellenére, hogy a végleges dokumentumban a csapatok keze is benne lesz majd, Michael megerősítette, a jelenlegi szabálytervezetet a FIA egymaga készítette el, hogy ezzel is elősegítse a megbeszéléseket.

“Egyelőre a mi kezünk még nincs benne” – folytatta. “Ez a FIA első vázlata, több verzió is lesz, és a második körülbelül tíz nap múlva várható. Számos javaslatot tartalmaz az első dokumentum, ám a második már a csapatok bevonásával, és a visszajelzések figyelembe vételével készül. Most az a dolgunk, hogy megfogalmazzuk a saját véleményünket az egyes pontokról, és a következő hónapokban csiszoljunk a dokumentumon.”

“Nem feltétlenül kell, hogy minden csapat áldását adja a véglegesített szabályrendszerre, ám mindenképpen egy olyan dokumentumot kell készíteni, amely mindenki tetszését elnyeri a Forma-1-en belül. Tehát a csapatok, a nagyvállalatok, és azok az emberek is elégedettek legyenek, akik az elmúlt időben elvesztették érdeklődésüket a Forma-1 iránt” – tette hozzá Michael.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS