Még nem döntött a Red Bull Verstappen csapattársáról - F1VILÁG.HU

Még nem döntött a Red Bull Verstappen csapattársáról

HIRDETÉS
Nem sietős a Red Bull számára eldönteni, hogy ki lesz Max Verstappen csapattársa a 2020-as idényben. Helmut Marko korábban arról beszélt, a mexikói verseny után döntenek, most viszont azt mondja, rosszul fogalmazott.
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 13: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing, Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing, Daniil Kvyat of Russia and Scuderia Toro Rosso and Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso wave to the crowd on the drivers parade before the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 13, 2019 in Suzuka, Japan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21UXM9RES1W11 // Usage for editorial use only //

Albon a Belga Nagydíjon vette át Pierre Gasly helyét az energiaital-gyárosok nagycsapatánál, miközben a franciát visszaküldték a Toro Rossóhoz.

Helmut Marko korábban azt mondta, a Mexikói Nagydíj után döntenek arról, kit ültetnek másik autójukba jövőre, ám most elismerte, nem vette figyelembe azt, hogy idén a mexikóvárosi futamot az austini verseny előtt tartották.

„Az én hibám volt, hogy ezt mondtam. Az volt a fejemben, hogy a mexikói versenyt az amerikai után rendezik, de valójában fordítva van” – mondta a szakember.

„Időközben viszont megerősítettük, hogy mindhárom versenyző [Gasly, Albon és Kvyat] a csapatainknál marad. Max helyzete elég világos. És most nem sietős eldöntenünk, hogy ki melyik csapatnál fog versenyezni.”

„Max egy erős versenyző. Megengedheti magának azt, hogy erős csapattársa legyen. De Albon Suzuka óta megmutatta, hogy képes majdnem olyan gyors lenni, mint Max.”

Marko emellett világossá tette, más versenyző szerződtetését nem fontolgatják.

„Csak ők hárman vannak. És ezt mindig is mondtuk. Ezeknek a pilótáknak szerződésük van a Red Bull Racinggal, azzal a kitétellel, hogy a Red Bull Racing eldöntheti, hol vezetnek majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!