Még nem döntött a Red Bull Verstappen csapattársáról

Nem sietős a Red Bull számára eldönteni, hogy ki lesz Max Verstappen csapattársa a 2020-as idényben. Helmut Marko korábban arról beszélt, a mexikói verseny után döntenek, most viszont azt mondja, rosszul fogalmazott.

Albon a Belga Nagydíjon vette át Pierre Gasly helyét az energiaital-gyárosok nagycsapatánál, miközben a franciát visszaküldték a Toro Rossóhoz.

Helmut Marko korábban azt mondta, a Mexikói Nagydíj után döntenek arról, kit ültetnek másik autójukba jövőre, ám most elismerte, nem vette figyelembe azt, hogy idén a mexikóvárosi futamot az austini verseny előtt tartották.

Hirdetés
 

„Az én hibám volt, hogy ezt mondtam. Az volt a fejemben, hogy a mexikói versenyt az amerikai után rendezik, de valójában fordítva van” – mondta a szakember.

„Időközben viszont megerősítettük, hogy mindhárom versenyző [Gasly, Albon és Kvyat] a csapatainknál marad. Max helyzete elég világos. És most nem sietős eldöntenünk, hogy ki melyik csapatnál fog versenyezni.”

„Max egy erős versenyző. Megengedheti magának azt, hogy erős csapattársa legyen. De Albon Suzuka óta megmutatta, hogy képes majdnem olyan gyors lenni, mint Max.”

Marko emellett világossá tette, más versenyző szerződtetését nem fontolgatják.

„Csak ők hárman vannak. És ezt mindig is mondtuk. Ezeknek a pilótáknak szerződésük van a Red Bull Racinggal, azzal a kitétellel, hogy a Red Bull Racing eldöntheti, hol vezetnek majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!