Kövesd velünk az Amerikai Nagydíj eseményeit percről percre! Kattints!

  Friss hírek

Még nem foglalkozik Perez szerződésével a Red Bull

A nyári szünetig biztosan nem kezd el Sergio Perez szerződésével foglalkozni a Red Bull Racing Forma-1-es csapata – mondja az istálló tanácsadója, Helmut Marko.

A mexikói pilóta idén a 2020-ban meglehetősen gyengén teljesítő Alex Albon helyét vette át a csapatnál, és bár a szezon eddigi versenyein nemigen tudta tartani a lépést Max Verstappennel, úgy érzi, egyre inkább formába lendül, és már csak időmérős teljesítményén kellene javítania.

Bár dobogóra idén még nem tudott állni, Perez hozzásegítette a Red Bullt ahhoz, hogy átvegye a vezetést az összetettben a Mercedestől. A rutinos pilóta szerződése csak év végéig szól a csapattal, a vezetőség azonban egyelőre még nem foglalkozik a 2022-es felállással.

„Leghamarabb nyáron kezdünk el ezen gondolkodni” – mondta Helmut Marko a Formel1.de című internetes lapnak.

„Nagyon keresett partner vagyunk a versenyzői piacon. Kétlem, hogy bármelyik versenyző elkezd majd tárgyalni, vagy aláír bármely másik csapattal, amíg meg nem próbált velünk dűlőre jutni.”

„Most kizárólag a világbajnokságra összpontosítunk, és nem látunk semmiféle problémát azzal kapcsolatban, hogy ki lesz Max Verstappen csapattársa jövőre. Minden bizonnyal egy versenyképes srác lesz. De még van erre időnk.”

Marko azt mondja, elégedett Perez eddigi teljesítményével, az egykörös tempóján viszont valóban javítania kell még a mexikóinak.

„Kezdjük a pozitívummal, ez pedig a versenyteljesítmény. Nagyon jó, néha Max szintjén van. Ezt Monte-Carlóban is bizonyította, amikor elévágással próbálkoztunk. Volt 3-4 kör, amikor a leggyorsabb köröket futotta már nagyon elhasznált gumikon. Szóval a versenytempó megvan.”

„Az időmérő az, ahol még hiányzik egy kicsit. Fejlődést kell látnunk ezen a téren.”

Alex Albon előtt korábban Pierre Gaslyról ugyancsak gyenge teljesítménye miatt mondott le az energiaital-gyárosok nagycsapata, a francia pilóta azonban azóta remekel az AlphaTaurinál, a tavalyi Olasz Nagydíjon győzni is tudott.

Arra a kérdésre, hogy Gasly esetleg visszatérhet-e a Red Bull Racinghez, Marko így felelt: „Ha jól emlékszem, Gasly szerződése még 2 évre szól. Ez egy olyan szerződés, ami lehetővé teszi sázmunkra, hogy elhelyezzük őt a Red Bullnál és az AlphaTaurinál.”

„De most is érvényes ugyanaz a dolog: még nem gondolkodunk a 2022-es versenyzőkön. A nyári szünetben átrágjuk magunkat rajta, és aztán meghozzuk a döntéseinket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!