Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Még nem írja le az idei évet a Mercedes

Szeretné tiszteletreméltó teljesítménnyel zárni a 2012-es Forma-1-es szezont a Mercedes csapata, noha Ross Brawn elismeri, már javában folyik a jövő évi versenyautó fejlesztése.


Szeretné tiszteletreméltó teljesítménnyel zárni a 2012-es Forma-1-es szezont a Mercedes csapata, noha Ross Brawn elismeri, már javában folyik a jövő évi versenyautó fejlesztése.

A szakember elmondta, az elmúlt versenyhétvégéken több olyan újítást is pályára vittek, melyek elsősorban a jövő évet szolgálják.

A Mercedes hátránya jelenleg 119 pont az összetettben a Lotusszal szemben, és bár a csapatnak elég kevés az esélye arra, hogy befogja az enstone-i gárdát, Brawn szerint nem ülhetnek a babérjaikon, hiszen a Sauber lőtávolon belül van – a svájci kiscsapat hátránya mindössze 20 pont a tabellán.

Amikor a Mercedes csapatfőnökét arról kérdezték, milyen arányban osztják meg a munkát az idei, valamint a jövő évi modell fejlesztését illetően, így felelt: „Úgy gondolom, egy kiegyensúlyozott hozzáállásra van szükségünk.”

„A karosszériáért felelős csoport már a jövő évi autót tervezi, és vannak bizonyos irányok, melyeket illetően szeretnének megerősítést kapni. A pénteki szabadedzéseken látott aerodinamikai újítások – így a dupla DRS is – már jobbára a jövő évet szolgálják. Tehát minden keveredik.”

„Persze nem akarjuk feláldozni az idény hátralévő részét, de erőteljesen dolgozunk a 2013-as versenygépen is.”

A Mercedes az elmúlt időszakban kiábrándítóan teljesített: sem Japánban, sem Korában nem szereztek pontot versenyzői. Brawn ezzel együtt optimista, mivel úgy véli, a következő versenyeken mindenképp esélyük lesz a javításra.

„Suzukában két különféle felfüggesztést vittünk pályára, és más alapvető módosítások is voltak. Viszont szeretnénk tisztességes teljesítménnyel zárni a szezont.”

„Bár az austini versenypályát még nem ismerjük, úgy vélem, a következő versenyhelyszínek jobban fekszenek majd nekünk. Továbbra is vannak dolgok, melyeket ki szeretnénk próbálni, elsősorban a jövő év miatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!