Még nem írja le az idei évet a Mercedes

Szeretné tiszteletreméltó teljesítménnyel zárni a 2012-es Forma-1-es szezont a Mercedes csapata, noha Ross Brawn elismeri, már javában folyik a jövő évi versenyautó fejlesztése.


Szeretné tiszteletreméltó teljesítménnyel zárni a 2012-es Forma-1-es szezont a Mercedes csapata, noha Ross Brawn elismeri, már javában folyik a jövő évi versenyautó fejlesztése.

A szakember elmondta, az elmúlt versenyhétvégéken több olyan újítást is pályára vittek, melyek elsősorban a jövő évet szolgálják.

A Mercedes hátránya jelenleg 119 pont az összetettben a Lotusszal szemben, és bár a csapatnak elég kevés az esélye arra, hogy befogja az enstone-i gárdát, Brawn szerint nem ülhetnek a babérjaikon, hiszen a Sauber lőtávolon belül van – a svájci kiscsapat hátránya mindössze 20 pont a tabellán.

Amikor a Mercedes csapatfőnökét arról kérdezték, milyen arányban osztják meg a munkát az idei, valamint a jövő évi modell fejlesztését illetően, így felelt: „Úgy gondolom, egy kiegyensúlyozott hozzáállásra van szükségünk.”

„A karosszériáért felelős csoport már a jövő évi autót tervezi, és vannak bizonyos irányok, melyeket illetően szeretnének megerősítést kapni. A pénteki szabadedzéseken látott aerodinamikai újítások – így a dupla DRS is – már jobbára a jövő évet szolgálják. Tehát minden keveredik.”

„Persze nem akarjuk feláldozni az idény hátralévő részét, de erőteljesen dolgozunk a 2013-as versenygépen is.”

A Mercedes az elmúlt időszakban kiábrándítóan teljesített: sem Japánban, sem Korában nem szereztek pontot versenyzői. Brawn ezzel együtt optimista, mivel úgy véli, a következő versenyeken mindenképp esélyük lesz a javításra.

„Suzukában két különféle felfüggesztést vittünk pályára, és más alapvető módosítások is voltak. Viszont szeretnénk tisztességes teljesítménnyel zárni a szezont.”

„Bár az austini versenypályát még nem ismerjük, úgy vélem, a következő versenyhelyszínek jobban fekszenek majd nekünk. Továbbra is vannak dolgok, melyeket ki szeretnénk próbálni, elsősorban a jövő év miatt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS