Friss hírek

Még nem mondtak le az F1-es Belga Nagydíjról

A belga kormány legutóbbi döntésével komoly veszélybe került a Forma-1-es Belga Nagydíj megrendezése, a spái versenypálya vezérigazgatója azonban még nem mondott le az augusztus végére tervezett versenyről.

Sophie Wilmès miniszterelnök nemrég bejelentette, május elejétől kezdve próbálnak enyhíteni a koronavírus-járvány miatti szigorításokon Belgiumban, és júniustól a vendéglátóegységek is kinyithatnak az országban.

A tömegrendezvényeket viszont augusztus végéig betiltották, így az augusztus 30-ra tervezett Belga Nagydíj sorsa is igencsak kérdőjeles.

Vanessa Maes, a spái versenypálya vezérigazgatója viszont cáfolja, hogy lényegében már el is lehet felejteni a Belga Nagydíjat, elmondása szerint ugyanis nincs még döntés a futam sorsáról.

„Minden forgatókönyv lehetséges – a nézők nélküli verseny, az elhalasztás, és a törlés is szóba jöhet” – mondta a szakember a belga sajtónak.

„Ma még senki sem tudja megmondani, mi lesz a helyzet négy hónap múlva. De a népesség egészsége abszolút prioritás.”

A Forma-1 vezetősége július elején zárt kapus európai versenyekkel kezdené az idényt, a Dernière Heure című belga lap azonban úgy tudja, egy nézők nélküli futam Spában nem opció, Wallonia régiója ugyanis így nem tudná biztosítani a versenyrendezés költségeit.

A pálya ügyvezetője viszont azt mondja, folynak az egyeztetések erről is.

„Tárgyalunk a Formula One Managementtel és a kormánnyal a zárt kapus versenyrendezésről.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!