Friss hírek

Még nem mondtak le az F1-es Belga Nagydíjról

SPA-FRANCORCHAMPS, BELGIUM - SEPTEMBER 01: Charles Leclerc, Ferrari SF90, leads Sebastian Vettel, Ferrari SF90, Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10, Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10, and the rest of the field on the opening lap during the Belgian GP at Spa-Francorchamps on September 01, 2019 in Spa-Francorchamps, Belgium. (Photo by Simon Galloway / LAT Images)
A belga kormány legutóbbi döntésével komoly veszélybe került a Forma-1-es Belga Nagydíj megrendezése, a spái versenypálya vezérigazgatója azonban még nem mondott le az augusztus végére tervezett versenyről.

Sophie Wilmès miniszterelnök nemrég bejelentette, május elejétől kezdve próbálnak enyhíteni a koronavírus-járvány miatti szigorításokon Belgiumban, és júniustól a vendéglátóegységek is kinyithatnak az országban.

A tömegrendezvényeket viszont augusztus végéig betiltották, így az augusztus 30-ra tervezett Belga Nagydíj sorsa is igencsak kérdőjeles.

Vanessa Maes, a spái versenypálya vezérigazgatója viszont cáfolja, hogy lényegében már el is lehet felejteni a Belga Nagydíjat, elmondása szerint ugyanis nincs még döntés a futam sorsáról.

„Minden forgatókönyv lehetséges – a nézők nélküli verseny, az elhalasztás, és a törlés is szóba jöhet” – mondta a szakember a belga sajtónak.

„Ma még senki sem tudja megmondani, mi lesz a helyzet négy hónap múlva. De a népesség egészsége abszolút prioritás.”

A Forma-1 vezetősége július elején zárt kapus európai versenyekkel kezdené az idényt, a Dernière Heure című belga lap azonban úgy tudja, egy nézők nélküli futam Spában nem opció, Wallonia régiója ugyanis így nem tudná biztosítani a versenyrendezés költségeit.

A pálya ügyvezetője viszont azt mondja, folynak az egyeztetések erről is.

„Tárgyalunk a Formula One Managementtel és a kormánnyal a zárt kapus versenyrendezésről.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!