Még nem mutatta meg valós erejét a Mercedes - F1VILÁG.HU

Még nem mutatta meg valós erejét a Mercedes

HIRDETÉS

A Mercedes Forma-1-es csapatának korábbi fejlesztési versenyzője, Sam Bird szerint a német istálló idei autójában bőven van még potenciál.


A Mercedes Forma-1-es csapatának korábbi fejlesztési versenyzője, Sam Bird szerint a német istálló idei autójában bőven van még potenciál.

Az Ezüstnyilak a bajnokság első hat versenyén domináns teljesítményt nyújtottak, az első futam kivételével mindegyik helyszínen kettős győzelemnek örülhettek.

Sam Bird, az istálló korábbi fejlesztési pilótája figyelmeztette a riválisokat, naivak, ha azt gondolják, a közeljövőben megszorongathatják a Mercedest.

„Azt gondolom, akkora tartalékuk van jelenleg, hogy nem is mutatják meg, mire képesek” – mondta Bird.

„Ha úgy adódik, hogy a riválisok egy kicsit közelebb kerülnek hozzájuk, kényelmesen növelik majd a tempót, ha szükséges.”

A GP2-es sorozat tavalyi második helyezettje kulcsszerepet vállalat a Mercedes W05-ös versenyautójának fejlesztésében. A 27 esztendős versenyző elárulta, egyáltalán nem kell meglepődni azon, hogy a Mercedes ilyen komoly előnnyel rendelkezik, az autó fejlesztését ugyanis már nagyon korán elkezdte a csapat.

„Nagyon-nagyon régen nekiláttak az autó fejlesztésének. Emlékszem, már 2011-ben voltak egyeztetések és fejlesztések a szimulátorban, szóval nagyon régóta fókuszáltak már erre a projektre.”

Bird emellett kitért Lewis Hamilton és Nico Rosberg idei párharcára is.

„Különböző karakterekről beszélünk. Nico kivételesen jól tud dolgozni a srácokkal annak érdekében, hogy biztosítsa, technikailag ő a világ egyik legjobbja. Lewisnak pedig kétségkívül elképesztő természetes adottságai vannak, rendkívüli önbizalma van az autóban. Az év végén nagyon szoros meccset vívhatnak ők ketten. A dolog Lewis formáján és hangulatán múlik majd, de Nico is odateszi majd magát, nem fog hibázni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Még nem mutatta meg valós erejét a Mercedes
Megtetted a téteket? Mutatjuk, ki a legesélyesebb a Spanyol Nagydíjon a fogadóiroda szerint! (x)
A versenyzők sem értik, miért javul fel ennyire az Alpine Barcelonában

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!