Friss hírek

Még nem tudni, hogy lesznek-e nézők az F1-es Osztrák Nagydíjon

Egyelőre nem tudni, hogy lehetnek-e nézők a július elejére tervezett Forma-1-es Osztrák Nagydíjon – erről a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko beszélt, aki legutóbbi nyilatkozatában egy kicsit odaszúrt az osztrák kormánynak.

A 2020-as idényben Spielbergben rendezték meg a világbajnokság első két versenyét, a koronavírus-járvány miatt azonban nézők nem látogathattak ki a Red Bull Ringre.

A spielbergi szervezők természetesen már gőzerővel készülnek az idei versenyhétvégére is, amit július 2-4. között rendeznek meg, egyelőre azonban nincs végleges döntés azzal kapcsolatban, hogy a rajongók ott lehetnek-e a lelátókon.

Hirdetés
 

„Sajnos nagyon rosszul állunk az oltottság tekintetében Ausztriában” – mondta Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a német ntv-nek. „Kevés a vakcina, nincs megfelelő struktúra és szervezés.”

A 77 éves Marko nemrég megkapta az AstraZeneca vakcináját, szerinte azonban nagy az összevisszaság a rendszerben.

„Először veszélyeztetett volt az én korosztályom, most pedig udvarolnak nekünk. Az egész egy hihetetlen színház. A kancellár azt mondta, május végére a népesség nagy részét beoltják. Ha ez tényleg így lesz, nagyobb az esély arra, hogy nézők előtt tarthatunk futamot.”

„Látnunk kell, hogyan alakulnak az események napról napra.”

Nemrég Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója nyilatkozott úgy, reményeik szerint a nyár közepén már fogadhat nézőket a mogyoródi versenypálya, ám természetesen a helyzet képlékenysége miatt végleges döntés még nem született.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!