Még nem tudni, hogy lesznek-e nézők az F1-es Osztrák Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Még nem tudni, hogy lesznek-e nézők az F1-es Osztrák Nagydíjon

HIRDETÉS
Egyelőre nem tudni, hogy lehetnek-e nézők a július elejére tervezett Forma-1-es Osztrák Nagydíjon – erről a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko beszélt, aki legutóbbi nyilatkozatában egy kicsit odaszúrt az osztrák kormánynak.
SPA, BELGIUM - AUGUST 28: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko arrive in the Paddock before practice for the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 28, 2020 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images,)

A 2020-as idényben Spielbergben rendezték meg a világbajnokság első két versenyét, a koronavírus-járvány miatt azonban nézők nem látogathattak ki a Red Bull Ringre.

A spielbergi szervezők természetesen már gőzerővel készülnek az idei versenyhétvégére is, amit július 2-4. között rendeznek meg, egyelőre azonban nincs végleges döntés azzal kapcsolatban, hogy a rajongók ott lehetnek-e a lelátókon.

„Sajnos nagyon rosszul állunk az oltottság tekintetében Ausztriában” – mondta Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a német ntv-nek. „Kevés a vakcina, nincs megfelelő struktúra és szervezés.”

A 77 éves Marko nemrég megkapta az AstraZeneca vakcináját, szerinte azonban nagy az összevisszaság a rendszerben.

„Először veszélyeztetett volt az én korosztályom, most pedig udvarolnak nekünk. Az egész egy hihetetlen színház. A kancellár azt mondta, május végére a népesség nagy részét beoltják. Ha ez tényleg így lesz, nagyobb az esély arra, hogy nézők előtt tarthatunk futamot.”

„Látnunk kell, hogyan alakulnak az események napról napra.”

Nemrég Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója nyilatkozott úgy, reményeik szerint a nyár közepén már fogadhat nézőket a mogyoródi versenypálya, ám természetesen a helyzet képlékenysége miatt végleges döntés még nem született.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!