Friss hírek

Még nem tudni, hogy Vettel visszatérhet-e hétvégén

Továbbra sem tudni, hogy rajthoz állhat-e a hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel. A német pilóta koronavírus-fertőzése miatt volt kénytelen kihagyni az idénynyitót.

Vettel helyett Bahreinben Nico Hülkenberg vezette az Aston Martin autóját, a silverstone-i istálló számára azonban nem sikerült jól a szezonkezdet: sem ő, sem Lance Stroll nem tudott pontot szerezni.

Mike Krack csapatfőnök a bahreini verseny után elárulta, bár Vettel jobban van, továbbra sem tudni, hogy a csapat rendelkezésére állhat-e a bajnokság második versenyén ezen a hétvégén.

„Részt vett az értekezleteken, kevésbé volt durva a hangja, mint pár napja. De nem tudjuk” – mondta a szakember. „Meglátjuk, hogy alakul a következő pár nap. Reméljük, hogy hamarosan visszatérhet.”

Krack elárulta, mielőtt Vettel visszatér, követnie kell a szaúd-arábiai protokollokat, mint ahogy az istállón belül felállított szabályokat is.

„Mindkettőt egy kicsit, de hogy őszinte legyek, a szaúdi szabályozással nem vagyok 100 százalékig tisztában. Ha negatív tesztet produkál, akkor könnyű lesz a helyzet. Jobb most, mint két hét múlva!”

Hülkenberg múlt csütörtökön, egy nappal a szabadedzések előtt utazott Bahreinbe, egyelőre pedig nem kapott jelzést a csapattól arra vonatkozóan, hogy a Szaúd-arábiai Nagydíjon is lehetőséget kap-e.

„Nem, még nem tudom. Készenlétben állok amúgy is, hiszen tartalékos vagyok, csütörtökön vagy pénteken pedig kiderül” – mondta a német.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!