Friss hírek

Még Newey is meglepődött azon, amivel a Mercedes előrukkolt idén

Még Adrian Newey is meglepődött a Mercedes 2022-es versenyautóján – ezt ő maga árulta el a minap, elismerve, hogy bizony elsiklottak egy kiskapun az idei technikai szabályok tanulmányozása során.

A Mercedes sokakat megdöbbentett akkor, amikor az előszezoni teszteken lényegében egy oldalszekrények nélküli versenyautóval gurult pályára. Bár a megoldás igencsak innovatívnak és ígéretesnek tűnt, az ezüstnyilak végül nem tudtak sikereket elérni vele a W13-as kódjelű versenyautó alapvető problémái miatt.

A Red Bull főtervezője, Adrian Newey szerint ő maga is meglepődött a Mercedes megoldásán, nem számítottak ugyanis arra, hogy egy ilyen tervezésű autóval elő lehet rukkolni.

Hirdetés
 

„Elsiklottunk egy kiskapu felett” – vallotta be az idei világbajnok versenyautót megálmodó Newey az Auto Motor und Sport című német lapnak.

F1-es berkekben nem ritkaság, hogy egy-egy innovatív megoldást a csapatok ellesnek egymásról, Newey azonban azt mondja, a Mercedes ötletének teljesítményét még korai megítélni – főleg azért, mert a német csapatnak rengeteg gondja volt idén.

„Kívülről nehéz megítélni. A Mercedes fejlődni tudott az év során” – mondta a szakember. „Hogy őszinte legyek, még nem volt időnk arra, hogy részleteiben is megvizsgáljuk a koncepciót. A költségvetési plafon miatt ez a luxus már nem megengedhető.”

„Ezért is van az, hogy azt az utat követet, amiről elsőre azt gondolod, hogy a legeredményesebb lesz. Ami a Mercedest illeti, csak akkor fogja mindenki sietve lemásolni, ha a koncepció hirtelen tartósan sikeres lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!