Még tíz évig biztosan lesz futam Kanadában

2024-ig biztosan lesz Forma-1-es verseny Kanadában, a futam szervezői ugyanis nemrégiben tíz évvel meghosszabbították szerződésüket Bernie Ecclestone-nal.


2024-ig biztosan lesz Forma-1-es verseny Kanadában, a futam szervezői ugyanis nemrégiben tíz évvel meghosszabbították szerződésüket Bernie Ecclestone-nal.

A montreali versenyt a következő tíz esztendőben mintegy 100 millió fontos, azaz nagyjából 37 milliárd forintos állami támogatással rendezhetik meg, a szerződés egyik feltétele azonban az, hogy a pálya tulajdonosainak fel kell újítaniuk a bokszutcai létesítményeket.

A verseny promótere, Francois Dumontier az AUTOSPORT-nak elárulta, körülbelül 5-14 milliárd forintnak megfelelő összegből újítják fel a pályát, a beruházások nagy részét már a 2017-es futam idejére elvégzik, és megújul az aszfaltcsík orvosi központja is.

„A 2017-es versenyre új garázsokat kell építenünk, szóval hamarosan el kell kezdenünk kidolgozni a terveket, a 2016-os futam után pedig magának az építkezésnek is neki kell látnunk” – mondta a szakember.

„Kihívást jelent, hiszen egy szigeten van a pálya, amit víz vesz körül, úgyhogy kreatívnak kell majd lennünk – de biztos vagyok abban, hogy meg fogjuk oldani.”

A hírek szerint a pálya cserébe nagyobb részesedést kap majd a jegybevételekből, mint a korábbi szerződés hatálya alatt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!