Meg vannak számlálva Binotto napjai a Ferrarinál?

GP STYRIA F1/2020 - SABATO 11/07/2020 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Mattia Binotto Laurent Mekies
Fotó: Scuderia Ferrari
Olasz médiajelentések szerint meg vannak számlálva Mattia Binotto napjai a Ferrari csapatfőnöki székében. Állítólag már azt is tudni lehet, ki lesz az utódja a Forma-1-es istálló élén.

A maranellói istálló számára kiábrándítóan indult a 2020-as Forma-1-es idény: az már a téli teszteken látszott, a csapat új, SF1000-es versenyautója nem elég versenyképes, mindez pedig be is bizonyosodott az évad első két, ausztriai versenyén.

A Ferrari helyzetét ráadásul csak tetézte, hogy a vasárnapi Stájer Nagydíjon Charles Leclerc hibájából mindkét versenyautójuk kiesett, így esélyük sem volt tesztelni azokat az újításokat, melyeket az idény második versenyhétvégéjén szereltek fel az autókra.

Bár Louis Camilleri, a Ferrari elnöke nemrég támogatásáról biztosította Binottót, a Corriere della Sera című lap szerint a katasztrofális múlt hétvége után változott a helyzet Maranellóban.

A lap úgy tudja, a Ferrari vezetősége extrém reakcióra szánhatja rá magát, így menesztheti a csapatfőnöki székből Mattia Binottót. Úgy tudni, már meg is találták az utódját Antonello Coletta személyében.

A római születésű szakember 1991-ben kezdett el tevékenykedni a motorsportban: akkor a Forma-3-ban és a Forma-3000-ben szereplő Forti Corse sportigazgatója volt, majd 1993-ban a Peugeot-hoz, 1995-ben pedig az Alfa Romeóhoz került.

1997-ben került a Ferrarihoz a Ferrari Challenge koordinátoraként, 2003-ban pedig a Corse Clienti részleg vezetője lett. 2014 februárja óta a Ferrari sporttevékenységekért felelős részlegének vezetője, mely összefogja a Forma-1-es működést, illetve a vállalat egyéb sporttevékenységeit.

A Ferrari egyébként egy új aerodinamikai specifikációval készül a hétvégi Magyar Nagydíjra, ennek bizonyos elemei már múlt hétvégén, Spielbergben felkerültek az SF1000-es versenyautóra.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS