Még Verstappent is meglepte a Mercedesek időmérős remeklése - F1VILÁG.HU

Még Verstappent is meglepte a Mercedesek időmérős remeklése

HIRDETÉS
A Red Bull világbajnoki éllovasát, Max Verstappent is meglepte az, hogy a Mercedesek ilyen jó teljesítményt tudtak nyújtani a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati időmérőjén.
MELBOURNE, AUSTRALIA - APRIL 01: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing (R) and Second placed qualifier George Russell of Great Britain and Mercedes (L) attend the press conference after qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on April 01, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)

A pole-ból ugyan ezúttal is egy Red Bull rajtolhat, Verstappen mögött azonban a két Mercedes-pilóta, George Russell és Lewis Hamilton végzett a 2. és 3. pozíciókban. Az időmérőt követő sajtótájékoztatón pedig a vb-címvédő Verstappen kifejtette, számára is egy kicsit meglepő, hogy a szezon első két hétvégéjén látványosan küszködő Mercedesek ennyire oda tudták tenni magukat.

„Egy kicsit meglepett a dolog, és talán ők is egy kicsit meg vannak lepődve!” – mondta a holland versenyző. „De szerintem ez jó dolog. Viszont itt minden arról szól, hogy az abroncsok a megfelelő tartományban legyenek, és feltételezem, hogy ők is jó munkát tudtak végezni ezen a téren.”

A Verstappen mellett ülő George Russell aztán átvette a szót, és hozzátette: „Igen, meglepetés ez az eredmény, nem is kérdés!”

„Úgy gondolom, egyre többet és többet megtanulunk erről az autóról. Tudjuk azonban, hogy nem itt akarunk tartani. De feltehetően fejlődött a beállítások révén Bahrein és Dzsidda óta. Teljesen ugyanazzal az autóval látjuk ezt a teljesítményjavulást. A gumik persze nagy szerepet játszottak ezen a hétvégén, ahogy Max is rámutatott, és az utolsó körben mutatott tempó igazán meglepő volt.”

„Igazán örülök, hogy csak két és fél tizeddel voltam lemaradva, miközben máskor 1 másodperc volt a hátrányunk. Majd meglátjuk, mit hoz a vasárnap.”

A másik Mercedesszel köröző Lewis Hamilton mindeközben arról beszélt, feltehetően a pálya adottságai is hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen jó eredményeket tudtak elérni.

„Azt hiszem, talán pályaspecifikus, ám végsősoron a csapatban senki sem adta fel, mindenki hihetetlenül keményen dolgozik, hogy a lehető legtöbbet sajtoljuk ki abból az autóból, ami most a rendelkezésünkre áll” – magyarázta a brit. „Ahogy George is mondta, egy kicsit híján agyunk a leszorítóerőnek ahhoz képest, ahol lenni szeretnénk. De most minden összejött. Lenyűgöző érzés itt ülni Max mindkét oldalán. És nagyon remélem, hogy vasárnap valahogy tartani tudjuk vele a lépést. Elképzelhető, hogy ellép majd tisztes távolságba, ahogy tette eddig, de mindent beleadunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!