Még Verstappent is meglepte a Mercedesek időmérős remeklése - F1VILÁG.HU

Még Verstappent is meglepte a Mercedesek időmérős remeklése

A Red Bull világbajnoki éllovasát, Max Verstappent is meglepte az, hogy a Mercedesek ilyen jó teljesítményt tudtak nyújtani a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati időmérőjén.

A pole-ból ugyan ezúttal is egy Red Bull rajtolhat, Verstappen mögött azonban a két Mercedes-pilóta, George Russell és Lewis Hamilton végzett a 2. és 3. pozíciókban. Az időmérőt követő sajtótájékoztatón pedig a vb-címvédő Verstappen kifejtette, számára is egy kicsit meglepő, hogy a szezon első két hétvégéjén látványosan küszködő Mercedesek ennyire oda tudták tenni magukat.

„Egy kicsit meglepett a dolog, és talán ők is egy kicsit meg vannak lepődve!” – mondta a holland versenyző. „De szerintem ez jó dolog. Viszont itt minden arról szól, hogy az abroncsok a megfelelő tartományban legyenek, és feltételezem, hogy ők is jó munkát tudtak végezni ezen a téren.”

 

A Verstappen mellett ülő George Russell aztán átvette a szót, és hozzátette: „Igen, meglepetés ez az eredmény, nem is kérdés!”

„Úgy gondolom, egyre többet és többet megtanulunk erről az autóról. Tudjuk azonban, hogy nem itt akarunk tartani. De feltehetően fejlődött a beállítások révén Bahrein és Dzsidda óta. Teljesen ugyanazzal az autóval látjuk ezt a teljesítményjavulást. A gumik persze nagy szerepet játszottak ezen a hétvégén, ahogy Max is rámutatott, és az utolsó körben mutatott tempó igazán meglepő volt.”

„Igazán örülök, hogy csak két és fél tizeddel voltam lemaradva, miközben máskor 1 másodperc volt a hátrányunk. Majd meglátjuk, mit hoz a vasárnap.”

A másik Mercedesszel köröző Lewis Hamilton mindeközben arról beszélt, feltehetően a pálya adottságai is hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen jó eredményeket tudtak elérni.

„Azt hiszem, talán pályaspecifikus, ám végsősoron a csapatban senki sem adta fel, mindenki hihetetlenül keményen dolgozik, hogy a lehető legtöbbet sajtoljuk ki abból az autóból, ami most a rendelkezésünkre áll” – magyarázta a brit. „Ahogy George is mondta, egy kicsit híján agyunk a leszorítóerőnek ahhoz képest, ahol lenni szeretnénk. De most minden összejött. Lenyűgöző érzés itt ülni Max mindkét oldalán. És nagyon remélem, hogy vasárnap valahogy tartani tudjuk vele a lépést. Elképzelhető, hogy ellép majd tisztes távolságba, ahogy tette eddig, de mindent beleadunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Még Verstappent is meglepte a Mercedesek időmérős remeklése
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!