Megállapodás: Lehet két F1-es verseny Silverstone-ban!

SILVERSTONE, UNITED KINGDOM - JULY 13: Robert Kubica, Williams FW42, leads Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 during the British GP at Silverstone on July 13, 2019 in Silverstone, United Kingdom. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Megállapodott Silverstone-nal a Forma-1 vezetősége, így 2020-ban két versenyt is megtartanak majd a legendás versenypályán.

A száguldó cirkusz 2020-as idénye július elején rajtol el Ausztriában: a Red Bull Ringen két versenyt rendeznek meg, és ugyanez a helyzet Silverstone esetében is.

A versenypályát tulajdonló brit autóversenyzők klubja (BRDC) nemrég egy kompromisszumos megállapodást kötött az F1 vezetőségével, melynek végeredményeképp két futamot rendeznek Nagy-Britanniában.

„Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy Silverstone és a Forma-1 egyezségre jutott a két verseny zárt kapus, nyári megrendezéséről” – mondta a BBC Sportnak Stuart Pringle, a versenypálya ügyvezetője.

Ez mindazonáltal még nem jelenti azt, hogy a két Brit Nagydíj zöld utat kapott, a kormány jóváhagyására ugyanis még szükség van.

„Ezen versenyek megrendezéséhez szükségünk lesz a kormány jóváhagyására, hiszen a prioritás a résztvevők biztonsága, valamint a szabályok szigorú betartása.”

Információink szerint a Forma-1 vezetősége folyamatos egyeztetéseket folytat a brit kormánnyal arról, hogy a mezőny Ausztriából beutazhasson majd az országba a július 26-i, illetve augusztus 2-i versenyre.

Az F1 szóvivője a BBC-nek azt mondta, továbbra is dolgoznak a 2020-as versenynaptár kialakításán.

„Tovább folytatjuk az egyeztetéseket Silverstone-nal és a többi promóterrel a 2020-as naptár átalakításáról” – mondta.

Az F1Világ.hu úgy tudja, ha a szigorú beutazási korlátozások miatt a mezőny mégsem tud rajthoz állni Silverstone-ban, az ausztriai idénynyitó futamok után egyből Magyarország felé vehetik az irányt.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS