Megállapodott Hamilton és a Mercedes, hamarosan bejelentés! - F1VILÁG.HU

Megállapodott Hamilton és a Mercedes, hamarosan bejelentés!

A legfrissebb médiajelentések szerint megállapodott egymással Lewis Hamilton és a Mercedes Forma-1-es csapata, a hétszeres világbajnok új szerződését pedig már jövő héten bejelenthetik.
2020 Hungarian Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

A brit pilóta hiába döntött meg és állított be újabb rekordokat az elmúlt idényben, mostanáig nem volt érvényes szerződése a 2021-es F1-es szezonra. Bár ő és a Mercedes is hajlott a közös folytatásra, a felek állítólag nehezen tudtak csak megállapodni a különböző – főleg anyagi eredeti – feltételekről.

Az általában jól értesült F1-Insider.com című lap viszont a minap arról számolt be, Hamilton és a Mercedes megállapodott egymással. A lap úgy tudja, a brit pilóta egy egyéves szerződést ír alá, ebbe azonban belefoglaltak egy opciót is a 2022-es idényre – lényegében tehát egy két szezonra szóló megállapodásról van szó.

A második év vélhetően azért opciós, hogy a brit pilóta a 2021-es szezon végén kiléphessen a megállapodásból, ha esetleg úgy dönt, befejezi Forma-1-es pályafutását. Az F1-Insider.com szerint az új szerződést már jövő héten bejelenthetik.

Hamilton fizetése várhatóan nem változik – a becslések szerint évi 40 millió eurót tesz zsebre. A megállapodás szerint viszont állítólag szabadon értékesíthet két reklámhelyet sisakján és overallján.

A fent említett lap egy úgynevezett ’Verstappen-záradékról’ is említést tesz: ez lényegében arról szól, hogy a hétszeres világbajnok beleszólhat abba, ki legyen a csapattársa a Mercedesnél a jövőben. A
Mercedes listáján ugyanis abszolút szerepel Max Verstappen is, erről korábban Toto Wolff is nyíltan beszélt. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!