Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Megállapodtak az új Concorde-egyezmény aláírásáról

Úgy tűnik, véget érhet egy régóta tartó huzavona, miután szombaton a Forma-1 képviseletében Bernie Ecclestone, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt bejelentette, megegyeztek a Concorde-egyezmény aláírásáról.


Úgy tűnik, véget érhet egy régóta tartó huzavona, miután szombaton a Forma-1 képviseletében Bernie Ecclestone, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt bejelentette, megegyeztek a Concorde-egyezmény aláírásáról.

A Forma-1 jövője szempontjából meghatározó új megállapodás aláírása már régóta csúszik, mert a kereskedelmi jogok birtokosa, a csapatok és az FIA közt mindig volt valami nézeteltérés.

A jelek szerint azonban most már célegyenesbe értek az egyeztetések, a kiadott közlemény szerint ugyanis az érintett felek heteken belül aláírják a végleges verziót. Todt és Ecclestone nem bocsátkozott részletekbe, de amint véglegessé válik a megállapodás, természetesen nyilvánosság elé tárják azokat is.

Ez a mai megegyezés lényegében a csapatok nevében is köttetett, hiszen Ecclestone már korábban megállapodott a mezőny tíz istállójával (a Marussia nem írt alá), így kijelenthető, mindhárom fél közös nevezőre jutott.

Így vélhetően nem lesz akadálya az új kereskedelmi modell bevezetésének sem, illetve a felek közösen dolgoznak majd a jövőben a sorozat fejlesztésén.

A késlekedés legfőbb oka az Ecclestone és a Todt közti nézeteltérés volt, mivel az FIA elnöke nagyobb részt szeretett volna a szövetségnek az F1 nyereségéből, amit értelemszerűen a sorozat teljhatalmú ura nem nézett jó szemmel. A média és a közvetítési jogok ügye is kritikus pont volt, végül azonban a jelek szerint sikerült zöld ágra vergődniük egymással.

„Természetesen sok részlet volt, amit tisztáznunk kellett. Hosszú távú dolog ez, és az egyezményt a csapatokkal együtt formáltunk, szóval most már befejezettnek tekinthetjük”- idézte az Autosport Ecclestone-t, aki szerint az új, hét évre szóló megállapodás után már a csapatoknak sem lehet majd egy rossz szavuk sem.

A késlekedés okairól pedig csak ennyit mondott: „Őszintén? Ügyvédek. De most már nincs panasz egyik részről sem. Ha valaki leír valamit, a másik elolvassa, és azt mondja, ’jó, de ha másként írnánk, még jobb lenne’. Aztán ott vannak a problémák a francia és az angol nyelv között is.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS