Megállás nélkül dolgozik autóján a Toro Rosso

Éjt nappallá téve dolgozik 2016-os versenyautóján a Toro Rosso Forma-1-es csapata, hogy időben elkészüljön az első előszezoni tesztre.


Éjt nappallá téve dolgozik 2016-os versenyautóján a Toro Rosso Forma-1-es csapata, hogy időben elkészüljön az első előszezoni tesztre.

A faenzai kiscsapat bevallottan csúszásban van, nemrég derült csak ki ugyanis, jövőre már nem a Renault, hanem a Ferrari 2015-ös erőforrásait használja majd.

Franz Tost csapatfőnök emiatt arra kényszerült, hármas váltásban, a hét mind a hét napján, a nap 24 órájában dolgozzanak az istálló tagjai.

„Újraterveztük a gyártási folyamatokat és úgy döntöttünk, hogy hármas váltásban dolgozunk hét napon át, a nap 24 órájában, hogy elkészüljünk az első tesztre” – mondta a szakember az Autosport című angol szaklapnak.

„A Toro Rosso részéről mindent a lehető legjobban tudunk szervezni. A legfőbb problémát a beszállítók jelentik, illetve az ő karácsonyi szünetük. A többségük legalább 10 napra bezár, ez pedig alaposan megnehezíti a dolgunkat.”

„Soha nem kényszerültünk még korábban rá arra, hogy 24 órában, váltásokban dolgozzunk. Februárban, az autó elkészülte előtti utolsó napokban nyilván jellemző szokott lenni, de az csak általában egy-két napig van így.”

„De most decemberre, januárra és februárban fél hónapig ezt a rendszert kell használnunk.”

Az előszezoni tesztek február 22-én kezdődnek majd Barcelonában.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!