Megbízhatóbb és erősebb motorral készül a szezonrajtra a Ferrari - F1VILÁG.HU

Megbízhatóbb és erősebb motorral készül a szezonrajtra a Ferrari

HIRDETÉS
Továbbfejlesztett motorral érkezik majd a szezonnyitó Osztrák Nagydíjra a Ferrari Forma-1-es csapata.
TEST T2 BARCELLONA - VENERDÌ 28/02/20  - CHARLES LECLERC 
© Scuderia Ferrari Press Office

Az olasz istálló nem a várakozásoknak megfelelően szerepelt a téli teszteken – legalábbis Mattia Binotto csapatfőnök elmondása szerint, aki úgy véli, Barcelonában nemcsak a Mercedestől, de a Red Bulltól is le voltak maradva.

A tesztek ráadásul nem mentek simán, a V6-os motorral ugyanis problémák voltak, a felmerült gondokat azonban viszonylag hamar megoldották Maranellóban.

MÁJUS VÉGE ÓTA GŐZERŐVEL FOLYIK A MUNKA

A koronavírus-járvány miatt közel 4 hónapot csúszik az F1-es idénykezdet, és bár a csapatok gyárai is jó ideig zárva tartottak, május vége óta gőzerővel folyik a munka mindenhol.

Olasz lapértesülések szerint a Ferrari által a téli teszteken használt 065/1-es kódjelű V6-os erőforrás soha nem fog élesben bizonyítani, azt ugyanis továbbfejlesztették Maranellóban, így a Red Bull Ringen már a 065/2-es kódjelű aggregátot használja a Scuderia. A megbízhatóbbá és erősebbé tett erőforrás már teljesítette is a szükséges próbapados teszteket, így készen áll az éles bevetésre.

Hogy aerodinamikai téren milyen fejlesztések kerülnek fel a Ferrarira, az még nagy kérdés, hiszen a csapatoknak viszonylag kevés idejük van arra, hogy újdonságokkal álljanak elő július elejéig, ’A GP Világa’ című magazinunkban viszont nemrég megmutattuk, miért gurulhat pályára kvázi „B-autóval” a Ferrari a 2020-as idény kezdetén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!