Megbüntették Alonsót, változott a Szaúd-arábiai Nagydíj végeredménye

Karrierje századik dobogós helyezésétől fosztották meg Fernando Alonsót, aki a dzsiddai Forma-1-es futamon hibásan töltötte le az időbüntetését.

Alig ért véget a Szaúd-arábiai Nagydíj díjátadó ceremóniája, máris módosult a futam végeredménye. A harmadik helyen leintett Fernando Alonsót a felügyelők megfosztották a dobogós helyezésétől, miután a spanyol pilóta hibásan töltött le a rá kiosztott korábbi időbüntetést. A spanyol tízmásodperces hátrasorolást kapott, így a harmadik helyezését George Russell örökölte meg.

Alonso az első büntetését a futam indítása során szerezte, amikor hibásan állt be a rajtkockájába, amit az FIA különösen szigorúan ellenőriz. Rövidesen érkezett is az ötmásodperces időbüntetés, amit Alonso az első bokszkiállása során le is töltött. Ezt követően senkitől sem zavartatva ért célba, ám a csapata már sejthette, hogy ezúttal bajban vannak: Alonso az utolsó kört látványosan megnyomta, így ötmásodperc feletti előnyt autózott ki a mögötte érkező George Russell-lel szemben. Ez kevésnek bizonyult, így Alonsót a tízmásodperces hátrasorolást követően a negyedik helyen rangsorolták.

Hirdetés
 

A két héttel ezelőtti Bahreini Nagydíjon Esteban Ocon került kísértetiesen hasonló helyzetbe, aki pontosan ugyanezt az hibasorozatot zongorázta végig.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!