Megdőlt a sebességrekord a Bajcsy-Zsilinszky úton - F1VILÁG.HU

Megdőlt a sebességrekord a Bajcsy-Zsilinszky úton

HIRDETÉS

Hatalmas volt az érdeklődés a Vodafone hálózatmodernizációját ünneplő Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége zárónapján, melyen Jenson Button égette a gumikat a Bazilika és a Parlament között.


Hatalmas volt az érdeklődés a Vodafone hálózatmodernizációját ünneplő Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége zárónapján, melyen Jenson Button égette a gumikat a Bazilika és a Parlament között.

Óriási sikerrel zárult a Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége csúcspontjaként számon tartott Vodafone Belvárosi Nagydíj, ahol Jenson Button, 2009-es Forma-1-es világbajnok, a Vodafone McLaren Mercedes csapat pilótája mellett a Hungaroring hazai sztárjai is bemutatták tudásukat a különleges belvárosi futamon ma délután 2 és 5 óra között, melyet a közmédia is közvetített.

A Bazilika és a Parlament között külön erre az alkalomra kiépített versenypálya mentén közel százezer érdeklődő követte nyomon a versenyautók dübörgését és szikrázó napsütésben, igazi nyárias hangulatban lehetett szemtanúja az év egyik legizgalmasabb budapesti utcai programjának. A Forma-1-es futamot a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, Diego Massidda nyitotta meg köszöntőbeszédével, melyet a Vodafone McLaren Mercedes csapat versenyzőjének és a Hungaroring sztárjainak, így a rally, WTCC és Lotus Ladies sorozat pilótáinak különleges autó-motor sport bemutatója felváltva követett.

A vártnál is több érdeklődő látogatott el a Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége utolsó napján megrendezett Vodafone Belvárosi Nagydíjra, amit az m1 és a Kossuth Rádió élőben is közvetített. A közmédia 24 operatőrt, 35 alkotói stábtagot, 10 műsorvezetőt és 10 szerkesztőt, azaz összesen 160 főt vezényelt a helyszínre, valamint 38 különféle típusú kamerát, négy közvetítő kocsit és egy látványstúdiót vetett be a helyszínen, hogy azok is élvezhessék a háromórás autó-motor sport parádét, akik nem tudtak kilátogatni a fesztiválra. Így az odalátogató közel százezer fesztiválozó mellett az egész országnak lehetősége nyílt arra, hogy május elsején délután a belvárosi sebességrekord megdöntésének szurkolhasson.

Száguldás közel 200 km/h-s tempóban

A várakozásokhoz mérten a nézőknek nem kellett csalódnia: Jenson Button három ízben is végigszáguldott az 1,6 kilométer hosszú versenypályán, megközelítve a 200 km/h-ás sebességet. A 2009-es Forma-1-es világbajnok emellett különleges látványelemekkel is elkápráztatta a nézőket amikor a Bajcsy-Zsilinszky út és Alkotmány utca kereszteződésében többször is a gumikat csikorgatva pörgette meg Vodafone McLaren Mercedes versenyautóját.
„Nagy öröm volt számomra Budapest belvárosában egy ilyen nagyszabású és különleges programokat felvonultató fesztiválon részt venni” – mondta el Jenson Button, a Vodafone McLaren Mercedes csapat pilótája. „Nagyon élveztem a délutáni futamot, amit nemcsak az tett különleges élménnyé, hogy a megszokott Forma-1-es versenypályáktól eltérő helyszínen, gyönyörű épületek között autózhattam, hanem az is, hogy olyan sebességgel száguldhattam végig Budapest belvárosában, amire eddig tudomásom szerint csak a Vodafone megújult hálózata volt képes.”

Szponzorációval a kiemelkedő sikerekért

A Vodafone Belvárosi Nagydíj délutáni programját Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója nyitotta meg köszöntő beszédével, amit a Vodafone Magyarország támogatását élvező Bihari Állami Gondozottak Egyesület fiataljainak táncos elődadása követett. A Vodafone Magyarország amellett, hogy kiemelkedő sportszponzor – ami lehetővé tette, hogy Jenson Button szereplésével megszülethetett a Vodafone Belvárosi Nagydíj – több vállalati felelősségvállalási program megvalósítója is, és kiemelkedő fontosságúnak érezte, hogy a Vodafone Magyarország Alapítvány Főállású Angyal programja által támogatott gyermekek képviselhessék hazánkat Jenson Button és a Vodafone Belvárosi Nagydíj közönsége előtt.

A Kezdj El Valami Újat Hétvége programjai

Hirdetés

„Ezzel a különleges programokat felvonultató rendezvénnyel a Vodafone hálózatmodernizációjának sikeres lezárását ünnepeltük együtt az országgal” – tette hozzá Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, az első futam elindítása után. „Úgy gondolom, hogy a Vodafone megújult hálózatának kiváló minőségét és a mobilinternet sebességét tökéletesen szimbolizálta a Vodafone Belvárosi Nagydíj ma délutáni csúcsprogramja, azaz Jenson Button száguldása a belvárosban.”

A Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége különleges, Játssz nagyban! típusú programjain a szervezők arra bíztatták a látogatókat, hogy próbálják ki magukat és tehetségüket, és kezdjenek bele valami újba. A Vodafone McLaren Mercedes csapat és a Vodafone számos különleges szimulátort helyezett el az Erzsébet téren és a Fashion Streeten, amin keresztül a látogatók átélhették a kerékcsere izgalmait, megtapasztalhatták, hogy milyen látvány tárul a versenyzők szeme elé egy Forma-1-es futamon, illetve részt vehettek a Vodapoló játékban is, amely a vízilabdás képességeket tesztelte. A hétvége abszolút legjobbjai személyesen vehették át nyereményeiket

Jenson Buttontől és Dr. Beck Györgytől a fesztivált záró sajtóeseményen.

Az eseményt záró ceremónián megtörtént a nagy találkozás is Jenson Button és a Magyar Férfi Vízilabda Válogatott tagjai között, amikor Hosnyánszky Norbert és Szívós Márton búcsúzóul egy, a válogatott által dedikált labdával erősítette meg meghívásukat Jenson Button felé a londoni olimpia döntő meccsére.

9,5 millióan élvezhetik a Vodafone megújult hálózatának előnyeit

Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke a következőképpen nyilatkozott: „Nagy örömünkre szolgált, hogy a Vodafone hálózatmodernizációjának ünnepén a négy napos Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvégével 9,5 millió ember számára adtunk új élményt. Hiszen nem csak személyesen a rendezvényre látogató több tízezer embernek, de a speciális mobiltelefonos online adással és a közmédia csatornáin élőben közvetítve további milliókhoz juttattuk el a Vodafone Belvárosi Nagydíj élményét. A Vodafone Magyarország vadonatúj hálózata is képes ugyanerre, hiszen 9,5 millió magyar lakosnak tettük elérhetővé pont egy hónapja a XXI. századi mobiltechnológiát szinte mindenütt az országban, olyan helyeken is, ahol eddig a mobilinternet senki számára nem volt elérhető.”

Egyedi nézőpont az online felhasználóknak

A programsorozat honlapján a Vodafone nem mindennapi élő közvetítéssel lepte meg a rajongókat a Vodafone Belvárosi Nagydíj közvetítésével. A www.kezdjelvalamiujat.hu oldalra látogató több tízezer magyarnak és számos külföldi felhasználónak lehetett része abban az egyedi élményben, melyet csak az online közvetítések során élhettek át a nézők: a Vodafone stábja kamerát szerelt a Vodafone McLaren Mercedes autóba, 360°-os panorámaképet adott és levegőből is közvetítette a Vodafone Belvárosi Nagydíjat egy különleges szerkezet segítségével.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!