Friss hírek

Megdorgálta Verstappent Helmut Marko

Kicsit megdorgálta Max Verstappent a vasárnapi Kínai Nagydíj után a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko.

A holland versenyző kényelmesen végezhetett volna dobogós helyen – vagy akár győztes pozícióban – Sanghajban, ám a verseny során egy bátor előzési manőver közben összeütközött a ferraris Sebastian Vettellel.

Verstappen végül a 4. helyen fejezte be a futamot, ám a baleset okozásáért 10 másodperces büntetéssel sújtották, így visszacsúszott az 5. pozícióba – miközben csapattársa, Daniel Ricciardo megnyerte a futamot.

A verseny után a spanyol Movistar kamerái megörökítették, ahogy Dr. Helmut Marko kissé megdorgálta az ifjú versenyzőt. A Red Bull motorsport-főnöke elárulta, Verstappen elnézést kért a történtekért.

„Egy kettős győzelmet veszítettünk ma el, ugyanis a miénk volt a gyorsabb autó, és összejöhetett volna. Max próbálta megelőzni Vettelt, de ott nem kellett volna próbálkoznia. Viszont elnézést kért érte. Max hibázott, de ilyen dolgok megtörténnek” – mondta a szakember.

Ricciardónak a hétvége első fele nehezen alakult – autójában motort is kellett cserélni. Marko dicsérte az ausztrál pilótát, és persze említést tett a csapat remek teljesítményéről is.

„Már a biztonsági autós szakasz előtt is jó formában voltunk. Mindenesetre fel voltunk készülve rá, a szerelőink pedig kiváló munkát végeztek, amikor kicserélték a motort Ricciardo autójában.”

„Ricciardo nagyon jó az előzésekben, Maxnek viszont még kontrollálnia kell magát egy kicsit. De mondtam neki, hogy eljön majd az ő ideje, hogy nem kell túlvállalnia magát és nyugodtabbnak kell lennie. Tudja, mit veszített – a győzelmet. De még csak 20 éves, nagyon fiatal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!