Megegyezett a Red Bull az FIA-val a szabályszegés ügyében - F1VILÁG.HU

Megegyezett a Red Bull az FIA-val a szabályszegés ügyében

Dűlőre jutott a költségvetési plafonnal kapcsolatos szabályszegés ügyében a Red Bull Forma-1-es csapata, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). A hírek szerint pénteken nyilvánosságra hozzák, hogy mire jutottak a felek az egyeztetések során.

Az FIA bő két hete jelentette be, hogy a pénzügyi beszámolók vizsgálata során arra jutott, a Red Bull F1-es csapata megszegte a száguldó cirkusz pénzügyi szabályait 2021-ben. A szövetség állítása szerint az osztrák csapat „kis mértékben” túlköltekezett, sajtóhírek szerint mintegy 1,8 millió dollárral. Az osztrákok viszont állítják, nem költöttek többet a megengedettnél.

A Red Bull és az FIA az elmúlt hetekben folyamatos egyeztetéseket folytatott az ügyben, a tárgyalások pedig a héten véget is értek – az eredményről várhatóan pénteken, azaz ma számolnak majd be. Ha hinni lehet a híreknek, a Red Bull a pénzbüntetés mellett sportszakmai szankcióra is számíthat, így várhatóan kevesebb időt tölthet majd el a csapat aerodinamikai teszteléssel a 2023-as idény előtt.

Mivel az energiaital-gyárosok idén megnyerték a konstruktőri bajnokságot, a szélcsatornában eleve kevesebb időt tölthetnek majd el jövőre, mint ahogy CFD-használatra is kevesebb időt fordíthatnak, mint a riválisok.

Miközben a Red Bull ténylegesen túlköltekezett, az Aston Martin csak procedurális hibát vétett, így várhatóan pénzbírsággal megússzák az ügyet, ahogy anno a Williams is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!