Friss hírek

Megegyezett a Red Bull és az Aston Martin a neves mérnök ügyében

Megállapodott egymással az Aston Martin és a Red Bull Forma-1-es csapata a neves mérnök, Dan Fallows ügyében.

A szakember távozását még tavaly júniusban jelentette be a Red Bull, és már akkor tudni lehetett, hogy Fallows az Aston Martin technikai igazgatójaként kívánja folytatni pályafutását.

Az energiaital-gyárosok azonban már nyáron jelezték, nekik 2023-ig szerződésük van az aerodinamikussal, így az Aston Martinnak sokat kell várnia arra, hogy csatlakozzon hozzájuk.

Hirdetés
 

A felek végül hosszas vita után megegyeztek egymással – ezt kedden jelentette be az Aston Martin.

A silverstone-i istálló tájékoztatása szerint Fallows már április 2-án megkezdheti a munkát új csapatánál, addig viszont hivatalosan a Red Bull Technology alkalmazottja marad.

A mérnök 2006 óta dolgozott a Red Bullnál, legutóbb aerodinamikai főmérnökként.

„Szeretnénk köszönetet mondani Dannek az évek során végzett kiváló munkájáért, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre” – mondta szűkszavúan Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Az Aston Martin Performance Technologies vezérigazgatója, Martin Whitmarsh hozzátette: „Nagy örömünkre szolgál, hogy meg tudtunk állapodni a Red Bull-lal, akik szerződése lejárta előtt elengedik Dant, és izgatottan várjuk már, hogy csatlakozzon hozzánk.”

Fallows úgy fogalmazott, büszke azokra az eredményekre, amiket elért a Red Bull csapatával.

„Sok boldog évet töltöttem el a Red Bull Racingnél, és büszke vagyok arra, amit elértünk” – mondta. „Most pedig izgatottan várom már a következő idényt, valamint rám váró új kihívást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!