Megegyezett a Red Bull és az Aston Martin a neves mérnök ügyében - F1VILÁG.HU

Megegyezett a Red Bull és az Aston Martin a neves mérnök ügyében

HIRDETÉS
Megállapodott egymással az Aston Martin és a Red Bull Forma-1-es csapata a neves mérnök, Dan Fallows ügyében.
KUALA LUMPUR, MALAYSIA - OCTOBER 01:  Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates with second place finisher Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP, third place finisher Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing and Dan Fallows, Chief Aerodynamics Engineer of Red Bull Racing on the podium during the Malaysia Formula One Grand Prix at Sepang Circuit on October 1, 2017 in Kuala Lumpur, Malaysia.  (Photo by Lars Baron/Getty Images) MalaysianGP2017

A szakember távozását még tavaly júniusban jelentette be a Red Bull, és már akkor tudni lehetett, hogy Fallows az Aston Martin technikai igazgatójaként kívánja folytatni pályafutását.

Az energiaital-gyárosok azonban már nyáron jelezték, nekik 2023-ig szerződésük van az aerodinamikussal, így az Aston Martinnak sokat kell várnia arra, hogy csatlakozzon hozzájuk.

A felek végül hosszas vita után megegyeztek egymással – ezt kedden jelentette be az Aston Martin.

A silverstone-i istálló tájékoztatása szerint Fallows már április 2-án megkezdheti a munkát új csapatánál, addig viszont hivatalosan a Red Bull Technology alkalmazottja marad.

A mérnök 2006 óta dolgozott a Red Bullnál, legutóbb aerodinamikai főmérnökként.

„Szeretnénk köszönetet mondani Dannek az évek során végzett kiváló munkájáért, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre” – mondta szűkszavúan Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Az Aston Martin Performance Technologies vezérigazgatója, Martin Whitmarsh hozzátette: „Nagy örömünkre szolgál, hogy meg tudtunk állapodni a Red Bull-lal, akik szerződése lejárta előtt elengedik Dant, és izgatottan várjuk már, hogy csatlakozzon hozzánk.”

Fallows úgy fogalmazott, büszke azokra az eredményekre, amiket elért a Red Bull csapatával.

„Sok boldog évet töltöttem el a Red Bull Racingnél, és büszke vagyok arra, amit elértünk” – mondta. „Most pedig izgatottan várom már a következő idényt, valamint rám váró új kihívást.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Megegyezett a Red Bull és az Aston Martin a neves mérnök ügyében
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!