Friss hírek

Megenyhültek az Aston Martinnál, már nem akarnak szabályváltozást

Sir Lewis Hamilton, Mercedes W12, battles with Lance Stroll, Aston Martin AMR21
Azt követően, hogy az Emilia-Romagna Nagydíj hétvégéjén többször is egyeztetett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) képviselőivel, Otmar Szafnauer, az Aston Martin csapatfőnöke enyhített álláspontján a 2021-es szabályváltozásokkal kapcsolatban.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a silverstone-i istállónál rendkívül csalódottak voltak a Bahrieni Nagydíj után, kiderült ugyanis, a vártnál jóval gyengébb teljesítményre képes versenyautójuk.

Az Aston Martinnál állítják, ennek legfőbb oka, hogy a 2021-es aerodinamikai szabályváltozások őket, illetve a Mercedest érintették a legérzékenyebben – ők ugyanis alacsony hátsó hasmagasság [rake] szerint építik versenyautóikat.

Szafnauer Imolában meglehetősen dühösen nyilatkozott a kérdésben, és azt szerette volna, ha az FIA év közben változtat a regulákon, hogy ne legyenek ilyen nagy hátrányban a padlólemez idei évre történt módosításai miatt.

A szakember az Emilia-Romagna Nagydíjon többször is egyeztetett a szövetség képviselőivel, ezt követően pedig már jóval visszafogottabban nyilatkozott.

„Azt gondolom, ezen a ponton meglehetősen elégedettek vagyunk azzal, hogy a helyes lépéseket követték” – mondta az Aston Martin csapatfőnöke. „Még folynak az egyeztetések, és próbáljuk feltárni, hogy milyen lépéseket tettek meg annak érdekében, hogy megfelelően és méltányosan történjenek a változások – ez az oka az egyeztetéseknek.”

Szafnauer kifejtette, a céljuk egész egyszerűen az volt, hogy „megértsék a teljes folyamatot, és elégedettek legyenek a folyamat igazságosságával kapcsolatban”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!